Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag stond hij voor de laatste keer dit seizoen op het programma: de Utrechtse Heuvelrugderby. Het lekkere weer en het vele enthousiaste publiek maakte dat het een mooie middag beloofde te worden. De korfballers van Hemur Enge uit Amerongen kwamen op bezoek in Doorn om het voor de vierde keer dit seizoen op te nemen tegen KCD.
Alle voorgaande keren gingen de punten naar Hemur Enge en gezien het feit dat zij ook nog eens bovenaan stonden waren zij op papier de absolute favoriet. Toch heerste bij KCD het gevoel dat het deze zaterdag wel eens kon gaan gebeuren. Het team is fit en goed en kwam in de laatste wedstrijd in de zaal al heel dicht bij een overwinning op de ploeg uit Amerongen. Daarnaast werd Hebbes twee weken eerder ook zonder punten naar huis gestuurd en zij stonden tot die zaterdag ook op de eerste plaats. KCD zou het Hemur Enge dus hoe dan ook lastig gaan maken.

In de eerste helft was KCD duidelijk de betere ploeg. Nienke Schneider legde er na enkele seconden een afstandschot in wat een flitsende start betekende voor de ploeg uit Doorn. Er werd veel druk gegeven op Hemur Enge, waarin Gert Willigenburg verdedigend uitblonk. Een stip van Bo Verheijen betekende een voorsprong van 5-2 na een klein kwartier korfbal. KCD schoot erg goed en wist de voorsprong goed vast te houden door onder andere Jort van Burken en Sanne Beishuizen tot 6-4. Maar een terugkerend thema bij de ploeg uit Doorn is het inzakken aan het eind van de eerste helft. Een gemiste stip betekende het begin van een slordige fase. Kort daarna maakte Hemur Enge de 6-5, wat overigens hun eerste veldgoal pas was. Coach Louis de Laat begon snel daarna zijn slimme wisseltactieken van die wedstrijd al te gebruiken en zo kwam Kim Schiphuis al snel het veld in. Daarna ging het enorm gelijk op. KCD scoorde waarna Hemur Enge meteen de gelijkmaker maakte. Zo was de stand met de rust 8-8, wat op het oog goed lijkt tegen de koploper maar waar KCD erg ontevreden over was.

Na rust ging het bij beide ploegen niet veel beter. Maar liefst tien minuten duurde het voor de bal eindelijk via Mees Hoekman de korf vond. Hemur Enge antwoordde direct en de stand bleef tot 10-10 gelijk. Maar toen kwam het keerpunt voor KCD. De ploeg uit Amerongen was op en KCD had door het vele wisselen nog veel energie over gehouden. Via Sybren van Burken en Lisanne Briedé werd er een gat geslagen naar 12-10 en zo deed KCD de koploper uit Amerongen de das om. Hemur Enge wist er nog één doelpunt bij te maken maar de ploeg uit Doorn bleek oppermachtig. Een prachtige onderschepping van de invallende Ton Vrauwdeunt brak de Amerongers en het feest was compleet toen het laatste doelpunt er via Joyce Verhoef inviel. Eindstand: 16-11. Hiermee verbreekt KCD een lange verliesreeks in de Heuvelrugderby en hebben ze na Hebbes nu ook Hemur Enge van de eerste plaats weggespeeld. Doelpunten: Joyce Verhoef 4, Lisanne Briedé 2, Jort van Burken 2, Sanne Beishuizen 2, Mees Hoekman 2, Sybren van Burken, Bo Verheijen, Nienke Schneider en Gert Willigenburg.