Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

KCD reisde afgelopen zaterdag nogmaals naar het oosten om ditmaal tegen Groen Zwart te spelen. Groen Zwart staat één na laatste in de poule en KCD staat daar een plaats boven. Op papier een spannende wedstrijd zou je denken.

Maar KCD doet het dit voorjaar uitstekend en heeft alleen verloren tegen koploper KIOS. Met één wedstrijd minder gespeeld en zeven punten voorsprong op Groen Zwart is KCD dus overduidelijk favoriet. Dit moest alleen nog bewezen worden tijdens het bezoek in Borne en dat bleek met deze zomerse temperaturen toch een uitdaging.

KCD begon goed aan de wedstrijd. De ploeg was niet onder de indruk van de 1-0 achterstand in de eerste minuut en liep daarna vrij snel weg naar 2-4. Vanaf daar kantelde de wedstrijd. Waar KCD in het ene vak volledige controle had over de magere aanvallen die Groen Zwart liet zien, had het andere vak moeite om zelf goede aanvallen neer te zetten. De kansen die uiteindelijk werden gecreëerd werden gemist en zo bleef Groen Zwart in leven. Toen het na 25 minuten korfbal pas 3-6 stond besloot coach Louis de Laat een paar vakkenwissels te doen. Jort van Burken werd uit het goed draaiende vak gehaald en zo mocht Glenn van de Bilt zijn debuut in het vlaggenschip maken. Dit bleek een goede zet. Door een goede looplijn van Glenn kon Lisanne Briedé vrijgespeeld worden onder de korf en werd er sinds lange tijd weer gescoord. Meteen daarna werd Jort van Burken in het andere vak ingezet en ook dit bleek te helpen toen hij direct een stip forceerde die door Bo Verheijen werd gescoord. Ruststand 4-8.

Na een toch wel terechte donderspeech en een lekker drankje in de rust begon KCD aan de tweede helft. De strenge woorden van de coach werden direct vertaald naar daden: binnen tien seconden na het uitnemen lag de bal in de korf en leefde de ploeg volledig op. Ondanks de stip die Groen Zwart direct erna kreeg leek de ploeg uit Borne volledig gebroken. Via Bo Verheijen werd het 5-10 en 5-11 en zo begon de ploeg te bouwen aan een betere score. Groen Zwart wist slechts een paar keer te antwoorden maar liet vooral slechte aanvallen zien en zo stond KCD na een mooie doorloopbal van Sybren van Burken met 8-15 voor. De wedstrijd was duidelijk gespeeld en KCD gaf zich wat meer over aan de warmte en verlaagde daarmee het tempo van het spel. Hiermee stokte de score van de ploeg uit Doorn en kon Groen Zwart nog wat dichterbij komen. Maar het gat bleek te groot om nog gevaarlijk te worden. Met een stand van 11-16 bleek KCD te goed voor Groen Zwart die deze wedstrijd eigenlijk geen kans had tegen de Doornse ploeg.

Doelpunten: Bo Verheijen 6, Lisanne Briedé 4, Nienke Schneider 2, Sybren van Burken 2, Jort van Burken, Gert Willigenburg