Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Aanstaande zaterdag is alweer de laatste wedstrijddag van het seizoen 2017/2018. Het jaar is voorbij gevlogen en hoewel iedereen toe is aan een welverdiende vakantie, is het toch altijd jammer om voor de laatste keer binnen de lijnen te stappen. Helaas gebeurt dat voor de meeste teams niet op ons eigen, vertrouwde veld maar gelukkig kunnen we de A1 en het eerste wel komen bewonderen.

Het was een jaar met diepe dalen maar gelukkig ook mooie successen. Onze A1 is daar een voorbeeld van. Na een kampioenschap op het veld had de ploeg in de zaal weinig tot geen motivatie meer om hard te werken. Dat was terug te zien aan de tegenvallende resultaten die werden behaald en eigenlijk waren de wedstrijden ook niet meer leuk om te bekijken. Na vele gesprekken en meerdere pogingen met een schone lei te beginnen besloot Jan Willem Briedé de ploeg onder zijn hoede te nemen. Wie zijn trainingen heeft bekeken, zag dat er iets in de ploeg veranderde. Misschien was het de harde aanpak die Jan Willem soms moest hanteren, misschien het vertrouwen dat de meeste leden in hem hebben als trainer. Wat het ook was, de houding van de ploeg werd beter. Er was weer leergierigheid, inzet en strijdlust. Maar bovenal begon de ploeg weer heel veel plezier uit te stralen en goed te korfballen. Aanstaande zaterdag kan deze prachtige omslag beloond worden: een gedeeld kampioenschap. Dat wordt geen makkelijke opgave want de nu nog ongedeeld kampioen komt op bezoek. Dit wordt een wedstrijd waarbij de A1 dus alle aanmoediging nodig heeft. Dan hopen we met zijn allen dat dit mooie laatste veldseizoen inderdaad beloond wordt. Maar mocht dat nou niet lukken, dan word je in ieder geval getrakteerd op een heerlijke wedstrijd. Voor velen de laatste wedstrijd die ze in de jeugd zullen spelen en dus een wedstrijd waarbij ze verdienen om zoveel mogelijk supporters achter zich te hebben staan. Zaterdag om 14.00 uur!

Daarna de beurt aan ons eerste. Ook deze ploeg kende diepe dalen in dit afgelopen seizoen. In het najaar slechts twee overwinningen en in de zaal ging het niet veel beter. Ook hier stond een andere trainer op: Louis de Laat. En net als door Jan Willem hanteerde ook hij een wat hardere aanpak. Het eerste moest weer aan de bak. De conditie was te slecht en over de houding was al helemaal niet veel goeds te zeggen. Maar ook deze ploeg kon een omslag maken. Wie in de zaal de laatste wedstrijden heeft bekeken zag dat de ploeg steeds dichterbij belangrijke overwinningen kwam. Hier was de conditie helaas nog te slecht om goed spel een hele wedstrijd vol te houden. Maar op het veld waren er nieuwe kansen en een nieuw doel werd gesteld: proberen alles te winnen. Veel supporters zagen hoe de ploeg eerst van koploper Hebbes won en daarna van nieuwe koploper Hemur Enge. Koploper Kios bleek een maatje te groot, maar Groen Zwart werd in grote delen van de wedstrijd weggespeeld. Donderdagavond mag de ploeg hetzelfde doen met Débaldérin in Wageningen die met -1 punt onderaan staat. Maar zaterdag zal het er nog één keer om spannen. Ons vlaggenschip ontvangt SDO op sportpark Tuilland. De uitwedstrijd was er een om snel te vergeten en de ploeg is er dus enorm op gebrand een goed resultaat te behalen. Een kampioenschap zoals bij de A1 zit er niet meer in, maar toch zal deze overwinning een succes betekenen. Want net als bij de A1 wordt je getrakteerd op een leuke wedstrijd waarin een team hard werkt met elkaar en plezier heeft met elkaar. Dus zaterdag om 15.30 uur voor de laatste keer op dat eigen, vertrouwde veld.

Aansluitend hebben we uiteraard de zeer gewaardeerde KCD traditie: het eetcafé. Ook dit voor de laatste keer van het seizoen. We mogen afkicken met een heerlijke saté gemaakt door onze zeer gewaardeerde keukenploeg. Laten we er met zijn allen nog één keer een feestje van maken om daarna te genieten van een heerlijke zomervakantie!