Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. KCD mocht het opnemen tegen SDO die voor deze laatste wedstrijd maarliefst anderhalf uur moest reizen. Voor KCD had de wedstrijd meer lading gekregen dan eerst. Na een wanprestatie van een gelijkspel tegen Débaldérin de donderdag ervoor moest de ploeg hard aan de bak.
Een goed gesprek met het team vooraf moest bepalen wat er donderdag aan de hand was geweest. Conclusie: meer focus op de afwerking en weer terug naar die goede samenwerking die het team gedurende het veld had laten zien. Met die afspraken begon KCD aan de voorbereiding van de wedstrijd.

KCD had het toch wel even moeilijk die eerste fase in de eerste helft. De afwerking van het schot was namelijk ver te zoeken in die eerste minuten en dus stond het al redelijk gauw 0-2. Maar KCD liet zich niet uit het veld slaan. De andere aanval mocht het gaan proberen en door uitstekend verdedigingswerk in het andere vak had de ploeg alle tijd om doelpunten te gaan maken. Echt lang had KCD echter niet nodig. Zoals gebruikelijk viel het eerste doelpunt van Doornse kant door Nienke Schneider en deze werd gevolgd door nette vrije bal van Sanne Beishuizen. Toen kreeg de ploeg de smaak te pakken. Er werden hele goede aanvallen neergezet en SDO had vrij weinig te vertellen. KCD kon zo uitlopen naar 5-3 voorsprong. De ploeg uit Doorn had dusver het spel van SDO ontregeld door achter te verdedigen en dat leek goed te werken. Met slechts vijf tegendoelpunten mocht KCD tevreden terugkijken op het verdedigingswerk. De zes eigen gescoorde doelpunten waren echter iets om nog wat mee te doen.

De opdracht na rust was duidelijk. De ploeg moest doorgaan met het harde werken maar nu echt gaan focussen op de afronding. SDO legde er in eerste instantie gelijk een doelpunt in na rust en vanaf toen ging het enorm gelijk op. Heel even kwam KCD achter met 6-7 en daarna met 8-9, maar via een doorloopbal van Lisanne Briedé en een schot van Jort van Burken werd dat hersteld. Daarna brak het, achteraf gezien, mooiste moment van de wedstrijd aan: Gert van Willigenburg plukt zwevend een bal uit de lucht en legt hem nog voor zijn landing in de korf. Dit doelpunt zou het breekpunt voor SDO betekenen. KCD kreeg vleugels en opeens lukte alles voor de groenen. De focus op het schot was volledig terug want de laatste negen doelpunten, door o.a. Joyce Verhoef en Bo Verheijen,  waren allemaal op afstand: 19-11. Een paar minuten voor tijd werd Ton Vrauwdeunt er nog in gezet voor Sybren van Burken. Een symbolische wissel, want Sybren speelde zijn laatste wedstrijd voor het eerste en Ton zal het volgend jaar van hem overnemen. Om de wedstrijd in stijl af te sluiten mocht Nienke Schneider de laatste doelpoging nemen en deze ging er uiteraard in: 20-11.

Zo sluit KCD het seizoen prachtig af op eigen veld en mag de ploeg nu gaan genieten van een heerlijke zomervakantie. En met deze overwinning heeft de ploeg een extra succes behaald:  een vijfde plaats. Het zag er niet naar uit dat de KCD dat nog zou halen, maar na dit veldseizoen is die plek dubbel en dwars verdiend.

Doelpunten: Nienke Schneider 4, Lisanne Briedé 4, Sanne Beishuizen 4, Mees Hoekman 2, Jort van Burken 2, Joyce Verhoef 2, Gert Willigenburg, Bo Verheijen.