Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het aankomende seizoen zal voor de Doornse korfballers een echt nieuwe start gaan zijn. Volgend seizoen zal er gestart worden met een nieuwe hoofdcoach en een nieuwe voorzitter. Tijdens de jaarafsluiting afgelopen week werden de stokjes overgedragen.

Het contract werd onder toeziend oog van de leden getekend tussen de vertrekkend voorzitter Reina Korpel en de nieuwe coach Louis de Laat. Hij zal in het aankomende jaar langs de lijnen staan om de groen-witte korfballers naar de overwinningen te loodsen. De Laat is geen nieuwkomer bij KCD. Al jaren is hij al lid van de vereniging en speelde een jaar geleden nog onder leiding van de toenmalige hoofdcoach Ingrid Brugts. Een vervelende blessure maakte daar helaas een einde aan. De Laat is toen als assistent-coach gaan functioneren. En dat niet zonder succes. De afgelopen maanden werden vele mooie overwinningen gehaald door de korfballers. In september zal De Laat officieel als hoofdcoach gaan starten aan de nieuwe competitie. De ploeg is enthousiast en heeft er erg veel zin in. Promotie is volgend jaar de doelstelling van de ploeg en de coach.

Het aanstellen van De Laat was voor voorzitter Reina Korpel de laatste officiële taak. Na vele jaren van enthousiaste inzet zal Korpel het voorzitterschap overdragen aan Sybren van Burken. Ook Van Burken is geen onbekend gezicht bij KCD. Ook hij is al jaren lid als speler en vrijwilliger en weet precies wat er allemaal speelt. Ook heeft hij enthousiaste plannen met de vereniging. Een van de doelstellingen is in ieder geval weer een groot schoolkorfbaltoernooi te organiseren. Twee jaar geleden werd al een succesvol toernooi georganiseerd waar bijna 400 schoolkinderen uit Doorn aan deelnamen.