Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Aanstaande zaterdag staat er voor KCD weer een spannende wedstrijd op het programma. Na Blauw Zwart en Kios’45 mag ons eerste het tegen nog een titelfavoriet opnemen: Midlandia.
Deze vereniging is bij velen van ons clubje wel bekend; in 2012 pakte het toenmalige eerste, generatie Johan Kraan, de titel bij Midlandia en promoveerde het naar de 2e klasse. Ook Midlandia heeft het daarna nog een periode op dat niveau mogen proberen. Maar tijden veranderen en binnen verenigingen vinden vaak veel wisselingen plaats. Hierdoor komen de teams elkaar voor het eerst sinds zes jaar weer tegen, alleen ditmaal in de 4e klasse.

Dat dit een spannende wedstrijd kan worden mag duidelijk zijn. Hoewel Midlandia dit jaar absoluut een titelfavoriet is, doet KCD het helemaal niet slecht. Misschien mag er wel gezegd worden dat KCD dit jaar stilletjes ook een kans maakt op de titel. Ja, van de afgelopen twee wedstrijden won KCD er één. Maar laten we niet vergeten dat deze wedstrijden wel gespeeld werden tegen de andere favorieten in de poule. In Wierden kwam KCD te laat op gang, maar vorige week tegen Kios’45 werd een fantastische teamprestatie neergezet. Als ons eerste de komende wedstrijd op dezelfde manier in gaat dan zijn er dus absoluut kansen. Met Jan de Man en Sanne Beishuizen op de plekken van Ton Vrauwdeunt en Joyce Verhoef wordt er een jonge, talentvolle ploeg opgesteld.

Midlandia heeft deze competitie alleen tegen Hemur Enge gespeeld en won daar met ruime cijfers. Toch is dat geen goede graadmeter voor aankomende zaterdag geweest. Hemur Enge is niet meer wat het geweest is en KCD heeft wat dat betreft heel wat beter kunnen zien hoe het ervoor staat. Maar zoals eerder gezegd moet KCD dan wel de lijn van afgelopen zaterdag doorzetten, anders kan zaterdag eindigen in mineur. Om dat als ploeg op te kunnen pakken, hebben zij natuurlijk wel de steun nodig van alle trouwe supporters. Afgelopen zaterdag was het mede dankzij die steun dat KCD zo’n geweldige wedstrijd speelde. Bunnik is niet ver, slechts 20 minuten met de auto of 40 minuten fietsen voor de sportievelingen. Wat zou het dan mooi zijn als aankomende zaterdag een aantal mensen ons eerste komt aanmoedigen. Zodat we, net als afgelopen zaterdag, een mooie clubprestatie kunnen leveren. En nee, als er zaterdag gewonnen wordt zal dat echt niet vergelijkbaar zijn met het feest wat er in 2012 werd gevierd. Maar toch kan er dan wel gekeken worden naar een mooie toekomst voor onze club. Aanstaande zaterdag om half 4 in Bunnik gaat het gebeuren! Laten we met zijn allen achter het eerste gaan staan en met elkaar zorgen voor een prachtige middag!