Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Hij staat weer op het programma: Hemur Enge 1 tegen KCD 1. Jaarlijks komt deze zogenaamde Heuvelrug derby vier keer voor en ook dit jaar zitten de teams op het veld en in de zaal samen in een poule. Dat belooft weer een jaar met in ieder geval vier heerlijke wedstrijden. Aanstaande zaterdag zal ons eerste ontvangen worden in Amerongen, waar de eerste van deze potjes gespeeld zal gaan worden.

Voor KCD is dit een belangrijke wedstrijd. Zaterdag kiest de ploeg als het ware waar zij staan. Gaan ze mee met de top of blijven ze toch weer onderin hangen? Op papier is KCD de favoriet, wat een verandering is ten opzichte van vorige jaren. Bij Hemur Enge zijn er een hoop nieuwe gezichten in de ploeg en gezien de uitslagen lijkt het daar dan ook nog niet gesmeerd te lopen. In drie wedstrijden scoorden ze slechts twintig doelpunten en haalden ze één wedstrijdpunt. Met 33 doelpunten doet KCD het in scorend opzicht dus beter. Echter haalde ons vlaggenschip slechts twee wedstrijdpunten en staan ze er niet heel veel beter voor. Ook verdedigend haalt Hemur Enge betere cijfers. Maar het verschil is wel dat KCD alle drie de titelfavorieten tegenover zich heeft gehad en Hemur Enge slechts één.

Bij een aantal mensen binnen de vereniging heerst de gedachte dat deze wedstrijd wel gewonnen zal worden. Maar KCD moet oppassen want onderschatting ligt hier absoluut op de loer. Vorige week tegen Midlandia had KCD enorm moeite met scoren en verloor daardoor de wedstrijd. Dit moet zaterdag dus anders. Wie de KNKV app heeft bijgehouden zal gezien hebben dat Hemur Enge regelmatig zijn oude en ervaren spelers laat invallen. Wanneer KCD dus niet lekker van start gaat zal de ploeg uit Amerongen slim kunnen wisselen en dan wordt het snel een verloren zaak. Maar het eerste creëert erg veel kansen en wanneer deze netjes worden afgemaakt zal er een aantrekkelijke wedstrijd kunnen ontstaan. Amerongen is praktisch een thuiswedstrijd voor KCD en wie wil er nou niet vermaakt worden door goed korfbal? Een aantal supporters was zelfs meegekomen naar Bunnik terwijl het pijpenstelen regende. Dus met de gunstige weersvoorspelling voor zaterdag zou er geen reden meer moeten zijn om ons eerste niet aan te moedigen! De ploeg heeft supporters nodig, zeker met deze derby en de lading die het toch altijd met zich mee brengt. Dus voor de gehele club: zaterdag om half 4 in Amerongen. Dan juichen we met zijn allen ons eerste naar de overwinning!