Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag speelde KCD een bijna thuiswedstrijd tegen Hemur Enge in Amerongen. Het was een belangrijke wedstrijd voor KCD. Naast dat het fanatisme er bij de Heuvelrugderby altijd goed in zit, zou winst betekenen dat de ploeg uit Doorn aanhaakte bij de top. Met een hoop supporters langs de lijn had het een prachtige middag kunnen worden. Maar door een slechte wedstrijd van Doornse kant eindigde deze middag in mineur.

KCD startte op zich niet slecht aan de wedstrijd. Er werd redelijk snel gescoord door Mees Hoekman en er leek geen vuiltje aan de lucht. Beide ploegen gingen gelijk op tot 3-3 en het was geen onprettige wedstrijd om te bekijken. Maar vanaf dat punt sloeg het opeens om bij de ploeg uit Doorn. Hemur Enge speelde een goede eerste helft en KCD had zijn handen vol bij het verdedigen. En hoewel Hemur Enge niet hard wegliep in de score, was het vertrouwen bij KCD ver te zoeken. De berichten in vorige verslagen over moeizaam scoren lijken niets bij deze wedstrijd. De ploeg uit Doorn creëerde prima kansen maar geen bal raakte de korf en zo ging KCD teleurgesteld de rust in met zeven doelpunten van Hemur Enge en slechts vier van Doornse kant.

Na rust wisselden Nienke Schneider en Lisanne Briedé om van vak om voor meer doelpunten te zorgen. Het leek effect te hebben want door een mooi uitgespeelde bal wist Joyce Verhoef de korf snel te vinden en zo leek de ploeg opeens weer te leven. Maar zoals vaker het geval is bij slechte wedstrijden: het was te moeilijk voor KCD om uit die sleur te komen. Toch werkte de ploeg hard aan, meer dan in de eerste helft en door slim achter te verdedigen werd de score bij Hemur Enge beperkt. In deze fase van de wedstrijd wisten ook zij voor langere tijd de korf niet te vinden. Maar de spelers van KCD konden er niet tot scoren komen en misten in een paar minuten tijd zelfs een aantal zeer grote kansen. De ploeg had geen vertrouwen en ondanks de 7-6 stand, die prima perspectief bood, was het aan de kant al gauw duidelijk dat het er niet in zou zitten. Toen Hemur Enge na een klein kwartier weer tot scoren kwam, was de koek op voor KCD. Hemur Enge kreeg vleugels en liep in een paar minuten uit naar 11-7. Marco Klok, die een geblesseerd geraakte Jan de Man verving, wist Hemur Enge nog een klein beetje pijn te doen met twee doelpunten, maar de wedstrijd was eigenlijk al gestreden. Met een uiteindelijke score van 14-9 werd Hemur Enge de verdiende winnaar van deze derby en zal KCD voorlopig aan de onderkant van de ranglijst te vinden zijn.

Doelpunten: Mees Hoekman 4, Marco Klok 2, Jort van Burken, Joyce Verhoef en Esmee Bakhuizen