Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Zaterdag is het weer zover: een ouderwetse KC Doorn dag. Dat houdt in dat alle teams, ja allemaal, een thuiswedstrijd spelen. Hierop volgend is een heerlijk eetcafé waar saté op het menu staat. En als kers op de taart, jawel, de enige echte KCD Playbackshow. Met maarliefst achttien acts belooft dit een fantastisch einde van een hopelijk fantastische dag te worden.

Voor we gaan genieten van alle optredens gaan we eerst eens terug naar de teams die spelen. De openingsact gaat naar onze jongste jeugd. KCD E1 speelt tegen Dalto E4. Onze jonge pupillen spelen dit jaar voor  het eerst in de E1 en hebben het erg moeilijk gehad. Maar tegen Dalto zijn er misschien wel kansen voor een eerste overwinning. Dalto staat één plekje boven KCD met een gewonnen wedstrijd. Wie weet lukt het onze E1 om met wat aanmoediging de eerste punten van het seizoen binnen te slepen! En dit alles zal zich afspelen om 09.00 uur in de ochtend, wat voor een zaterdag toch een zeer goede tijd is om de dag mee te beginnen.

Daarna volgt onze C1. Zij nemen het op tegen de nummer één uit de poule: Fiducia C3. Ook onze C’tjes zijn eerstejaars en zij doen het helemaal niet verkeerd dit eerste veldseizoen. Met twee gewonnen wedstrijden staan zij op een keurige tweede plaats en gaan zij het de koploper uiteraard heel moeilijk maken. Maar ook de C1 heeft wat hulp nodig vanaf de zijlijn en dus is het een prima idee om na de E1 gezellig te blijven kijken! 10.15 wordt er gestart, laten we onze C1 eens naar de overwinning helpen!

Na de wedstrijd van de C1 is het de beurt aan onze oudste jeugd. De B1 speelt om 11.15 uur tegen Spirit B2. Ook onze B’tjes zijn nieuwkomers op dit niveau en door de goede resultaten van vorig jaar zijn zij in een pittige poule ingedeeld. Vorige week werden zeer verdiend de eerste punten binnengesleept en de ploeg heeft er weer vertrouwen in. Spirit is een middenmoter dus wie weet lukt het de B1 om nu de punten thuis te houden. Dat kunnen ze echter niet alleen en na de grote ontwikkelingen die de ploeg heeft doorgemaakt word je absoluut getrakteerd op een goede pot korfbal! 11.15 uur op het veld. De B1 ziet jullie graag langs de lijnen staan!

Dan is het alweer gedaan met de jeugdwedstrijden. Maar het feest gaat door want direct na de B1 zal KCD 3 het opnemen tegen Synergo 10. Beide ploegen hebben inmiddels één wedstrijd gewonnen, alleen KCD heeft er één meer gespeeld. Toch laat ons derde leuke wedstrijden zien en kunnen ze alle hulp gebruiken om de punten in Doorn te houden. Zaterdag om 12.30 uur, laten we ze allemaal aanmoedigen!

Direct daarna zal het tweede hun wedstrijd spelen. En dit is niet zomaar een wedstrijd! KCD 2 kan aanstaande zaterdag al kampioen worden. Maar dan zal er wel gewonnen moeten worden van Eemvogels 2 en ondanks dat zij lager op de ranglijst staan, is een kampioenswedstrijd altijd lastiger. Ons tweede zou dan ook absoluut alle aanmoediging verdienen die er is en je zal absoluut een leuke korfbalwedstrijd te zien krijgen. Om 14.00 uur, gezellig bij ons op het veld. De ploeg heeft het nodig dus laten we met zijn allen achter hen gaan staan!

Daarna is de hoofdact van de dag. KCD 1 zal het om 15.30 uur opnemen tegen SEV1. Een spannende wedstrijd. Bij KCD staat er het een en ander op het spel. De ploeg snakt naar een overwinning maar speelt de laatste weken maar matige wedstrijden. De laatste en enige keer dat er gewonnen werd was echter thuis tegen Kios. Toen stond de gehele club achter onze hoofdmacht en werd er een geweldige prestatie neergezet. Dit is zaterdag absoluut ook weer nodig dus als iedereen, na hopelijk een feestje gevierd te hebben bij KCD 2, om half vier ons eerste aan komt moedigen, maakt de ploeg misschien wel kans. Dat zou toch weer een mooie prestatie zijn die we met elkaar, als club kunnen leveren!

Na het eerste is het zeker niet gedaan. KCD 4 sluit het programma af tegen Telstar 5. En we weten allemaal wat een wedstrijd van het vierde betekent: de trukendoos gaat open en er is heerlijk korfbal te bewonderen. Het tempo ligt misschien niet meer zo hoog als bij het eerste en tweede, maar desalniettemin kun je ook van deze wedstrijd genieten. Ook deze ploeg heeft aanmoediging nodig. Om 17.00 uur, wanneer het feest in de kantine gaat beginnen, start er ook een feestje op het veld. Laten we met zijn allen ook deze ploeg nog naar de overwinning helpen!

De dag eindigt dus met een heerlijke saté geserveerd door ons geweldige KCD Eetcafé team. Zij spelen misschien geen wedstrijd, maar ook zij kunnen alle supporters goed gebruiken. Bestel dus allemaal lekker je eten bij ons eigen clubje. Dat levert een mooie omzet op en zo kan ook dit team de dag afsluiten met een overwinning.

Dan ’s avonds natuurlijk onze playbackshow. Dit belooft weer een geweldige avond te worden. Er wordt in de wandelgangen alweer flink gelachen en gefluisterd onderling. De verrassingen voor de avond zijn groot en er wordt weer hard gerepeteerd door iedereen. Met achttien acts zal het een lange avond worden, maar natuurlijk ook weer ouderwets gezellig. Om stipt 20.00 uur zal er begonnen worden. Jan Willem presenteert zoals voorheen ook deze avond weer en zoals hij altijd in zijn opwarmers zei: aanstaande zaterdag, de gehele dag….. BE THERE!