Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag ontving ons eerste SDO, die een dik uur vanuit Westerhaar-Vriezenveense Wijk was komen rijden. Iets waar de spelers van SDO vast niet op zaten te wachten, gezien het prachtige weer. Met 26 graden was het een heuse zomerdag, wat men eind oktober eigenlijk niet meer zou verwachten. Hoe heerlijk die temperatuur ook is, gevaarlijk kan het ook zijn. Deze temperaturen laten je snel een beetje dutten en het was noodzakelijk dat KCD de hele wedstrijd scherp zou blijven. De ploeg snakte naar een overwinning en SDO, die met één punt onderaan stond, was de geschikte tegenstander om tegen te winnen.

KCD begon geweldig aan de wedstrijd. Door een mooie actie van Esmee Bakhuizen werd de bal binnen tien seconden op de stip gelegd. Mees Hoekman maakte deze strafworp koelbloedig af, wat een vliegende start voor KCD betekende. Echter stokte de score meteen weer. De aanval had moeite met het vinden van de korf en na tien minuten wist SDO zijn eerste doelpunt te maken: 1-1. Daarna kwam het bij beide ploegen aardig op gang. Via stippen en afstandsschoten ging de score gelijk op en werd het wat spannender. Na twintig minuten was er een 3-3 stand te lezen op het scorebord, dankzij een ringloos doelpunt van Gert Willigenburg, en vanaf toen begon KCD weg te lopen. In deze fase was ons vlaggenschip overduidelijk de betere en liet SDO een matige wedstrijd zien. Door slim achter te verdedigen werd de aanval van SDO volledig stilgelegd en kreeg KCD tijd om te zoeken naar de doelpunten. Via Joyce Verhoef en Nienke Schneider kwam uiteindelijk die voorsprong en ging KCD tevreden de kleedkamer in: 7-3.

Een terugkerend thema bij de ploeg uit Doorn is het gebrek aan doelpunten. Ondanks de voorsprong was het van belang dat KCD zijn kansen beter zou afmaken. SDO zou ten slotte scherper uit de kleedkamer kunnen komen en KCD wilde zijn voorsprong natuurlijk behouden. Toen SDO meteen na rust scoorde werd er op de bank even zenuwachtig naar elkaar gekeken. Maar KCD hield het hoofd koel en met een doorloopbal van Lisanne Briedé werd de voorsprong weer op vier doelpunten gezet. Daarna brak er een minder boeiende periode in de wedstrijd aan. De aanval van KCD had het moeilijk, maar tegelijkertijd had SDO helemaal niets te vertellen. Elk eerste schot van hen kwam in de handen van Jort van Burken terecht, die de gehele wedstrijd onder de korf stond mee te vangen. Zo maakten beide ploegen er steeds een doelpuntje bij en bleef KCD op een mooie voorsprong van vier doelpunten. Tegen het einde van de wedstrijd maakte KCD het nog even spannend en kwam SDO opeens terug naar twee doelpunten. De laatste minuut moest door de ploeg uit Doorn dus slim uitgespeeld worden. SDO gaf in die laatste minuut veel druk op de ballijnen, iets waar KCD het altijd moeilijk mee heeft. Toch wist Bo Verheijen de winst veilig te stellen door een slim geforceerde vrije bal en eindigde deze ietwat saaie wedstrijd in een mooie stand van 13-10.

Doelpunten: Lisanne Briedé 4, Mees Hoekman 2, Nienke Schneider 2, Joyce Verhoef 2, Gert Willigenburg, Esmee Bakhuizen, Bo Verheijen