Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Zaterdag is het alweer zo ver: de laatste veldwedstrijd van dit najaar. Menig persoon is misschien verrast dat deze dag zo snel is gekomen. Zeker na alle prachtige zaterdagen met warm en zonnig weer die er dit najaar geweest zijn. Maar het is alsof de weergoden aanvoelen dat de korfballers het kunstgras weer gaan verruilen voor de zaal, want er wordt matig weer voorspeld voor deze laatste zaterdag op het veld. Dat weerhoudt ons eerste er echte niet van om nog één keer te knallen en dat zal gebeuren tegen Blauw Zwart.

Blauw Zwart is een bekende ploeg dit najaar. Door verschuivingen in het schema van het KNKV vinden dit jaar al voor de zaal de eerste returns plaats. Hierdoor ontvangt KCD dus Blauw Zwart, waar in september bij de eerste wedstrijd van verloren werd. Dit kan een leuke en misschien wel spannende wedstrijd worden. Een mooi moment waarop de ploeg kan bekijken waar ze staan ten opzichte van september en waar vertrouwen uit gehaald kan worden voor de wintermaanden. Die eerste wedstrijd verloor KCD uiteindelijk nipt van Blauw Zwart. Destijds leek dit te komen door zenuwen waardoor het scoren te laat op gang kwam, maar inmiddels weet iedereen dat dit elke wedstrijd een struikelblok geweest is voor het eerste. Wel speelde KCD in die slotfase enorm goed en daar kon Blauw Zwart niets tegen in brengen. Dit kan je natuurlijk een positief beeld geven maar kijkend naar de statistieken doet Blauw Zwart het echt beter. Samen met Midlandia staat de ploeg bovenaan in deze poule en KCD moet het doen met een 6e plek. En toch, en toch. KCD maakt het elke tegenstander tot nu toe enorm lastig. SEV ontsnapte nipt aan onze hoofdmacht en SDO had geen schijn van kans. Er zijn dus absoluut mogelijkheden voor ons eerste maar het is wel belangrijk dat er gescoord gaat worden. Daarom is er de afgelopen weken getraind op het schot, maar werd er bovenal vertrouwen gekweekt en plezier gemaakt. Wat een mooie kers op de taart zou het zijn als KCD dit verrijkt met punten, want de ploeg heeft dit absoluut verdiend.

Laten we daarom als vereniging nog één keer genieten van een thuiswedstrijd bij ons vertrouwde clubhuis. Je wordt getrakteerd op een spannende wedstrijd en een ouderwets gezellige middag. We gaan ten slotte met zijn allen weer naar de zaal, waar het verenigingsleven altijd een beetje lijkt te stoppen. Daarbij is het een proces voor elke korfballer om afscheid te nemen van het veld. Hoe erg er ook altijd wordt uitgekeken naar de zaal, iedereen gaat het schurende kunstgras, het grote 60 meter veld en uiteraard de wind en regen missen. Zaterdag om half 4 bij ons eigen clubhuis, vergeet je paraplu niet. Tot dan!