Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het grote moment voor menig korfballiefhebber is eindelijk aangebroken; de start van het zaalseizoen. Terwijl in de korfballeague de eerste speelrondes allang weer geweest zijn, Sinterklaas inmiddels de eerste schoentjes al gevuld heeft en de eerste vrieskou een feit is, mag KCD eindelijk het zaalseizoen openen. En laat die opening nu net in onze eigen vertrouwde sporthal zijn, een pluspunt voor ons vlaggenschip. 

KCD mag het opnemen tegen Arena uit Rhenen. Een oude bekende die ook vorig jaar al getroffen werd in de zaal. Sterker nog, de thuiswedstrijd uit dat zaalseizoen werd begin 2018 nog gespeeld en dus staat de wedstrijd bij de spelers nog duidelijk in het geheugen. Wie bij die wedstrijd kwam kijken, zal zich misschien kunnen herinneren dat het een zwaarbevochten strijd was. Veel verdedigende druk, niet veel doelpunten maar wel goed korfbal. Uiteindelijk moesten de punten bij een stand van 14-14 gedeeld worden. Maar nu weer even terug naar dit seizoen. Daar valt natuurlijk nog niet veel over te zeggen, hoewel er wel gekeken kan worden naar het afgelopen veldseizoen. Arena speelt een klasse hoger dan KCD. Pittig, zou je kunnen denken. Maar Arena haalde in die acht wedstrijden slechts één punt en zal waarschijnlijk niet met een goed gevoel de zaal in gaan. KCD deed het in de vierde klasse ook niet geweldig met slechts twee gewonnen wedstrijden. Maar aan de andere kant zat KCD, op een enkele keer na, wel steeds heel dicht bij een overwinning. Arena daar en tegen verloor vaker met grotere uitslagen en scoorde minder doelpunten.
 

Het is moeilijk te zeggen hoe de wedstrijd gaat lopen, maar er is een grote kans dat het in ieder geval spannend wordt. KCD won beide oefenwedstrijden, waarvan één tegen een derde klasser in dezelfde situatie als Arena, en zal met vertrouwen op het veld staan. Maar zonder een goed gevulde tribune zal de ploeg het erg lastig krijgen. In de zaal is het soms moeilijk om het verenigingsgevoel te behouden, dus laten we gelijk goed starten met elkaar door zaterdag allemaal naar Steinheim te komen om te kijken. 19.40 uur wordt er ingefloten, dan gaan we hopelijk knallend het nieuwe seizoen in!