Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

KCD moet afhaken in de strijd om de kopposities in de vierdeklasse. De ploeg leed zijn tweede nederlaag in het nog prille seizoen en vindtzichzelf nu terug in een brede middenmoot. Voor tegenstander Eemvogels was hetna twee nederlagen juist zaak zich omhoog te werken. Na een enerverend maarniet zo goed potje korfbal met soms hoog oplopende emoties bleken de gastherennet te sterk voor de groen witten.

In tegenstelling tot de eerste wedstrijden waren de goals in het eerste kwartier buitengewoon duur. Na een kwartier stond er pas een 3-2 stand op het scorebord waarbij KCD enorm moeite had met de lengte van Eemvogels. Dat leidde zelfs tot een 6-3 achterstand maar gaande weg kreeg de ploeg wat controle over de wedstrijd. De heren steunden de vrouwen goed en die beloonden dat met goals zodat met rust de 8-7 achterstand nog volop perspectief bood.

Toen Bo Rune Verheijen direct na de uitworp de gelijkmaker aantekende met de eerste Doornse herengoal leek de kentering in de maak maar opeens begonnen de Soester vrouwen te scoren en via 11-11 betekende dat diep in de tweede helft een 14-11 achterstand. Voor coach Briedé was dat aanleiding om tactisch stevig te wisselen maar KCD slaagde er niet in om beter te gaan spelen. Wel kwam de ploeg terug tot 14-13 maar Eemvogels zette nogmaals aan en herstelde de marge. In de chaotisch slotfase gebeurde er van alles maar verder dan 16-15 kwamen de Doornse korfballers niet en dat was –gelet op het feit dat dit de minste wedstrijd was- niet eens helemaal onverdiend.

Lisanne Briedé 6, Nienke Schneider 5, Bo Rune Verheijen 2, Joyce Verhoef, Gert van Willigenburg