Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Ook de tweede thuiswedstrijd van KCD leverde weer een spektakel van jewelste en hoewel de ploeg wederom de volle winst niet kon pakken, kon het publiek zich aan liefst 44 goals vergapen.

Die werden dit maal eerlijk gedeeld met Blauw Zwart. Consequentie was wel dat de groen witten zich definitief niet in de strijd om de titel zullen mengen maar met liefst 79 goals voor en 80 tegen na vier wedstrijden is dit team wel de smaakmaker in de vierde klasse.

Op het veld had KCD de Wierdense tegenstander dit seizoen al twee keer zonder succes getroffen (10-12 en 14-17) maar de zaal ligt de Doornse korfballers beter en dat bleek want na een wat taai begin (1-1 na 5 minuten) begon de doelpuntenmachine te lopen en na een kwartier was het 8-4 waarbij nagenoeg de hele ploeg scoorde. Dat leidde tot een Twentse time-out en die had effect: zes minuten later was het 9-11! De na lange afwezigheid weer teruggekeerde coach Louis de Laat begon te wisselen en dat had effect want bij rust was de stand weer gekanteld: 13-12.

KCD kwam beter uit de kleedkamer (15-12) maar Blauw Zwart gaf niet op en kwam terug in de wedstrijd en later zelfs weer gelijk. Met nog een kwartiertje te gaan namen de gasten zelfs weer een voorsprong. KCD raakte niet in paniek –niet vreemd gezien het feit dat alle vorige wedstrijden met één goal verschil eindigden- en kwam weer langszij waarna er zelfs 19-21 op het scorebord verscheen. Met drie Doornse goals op rij, waarvan de laatste in de slotminuut, leek de zege in eigen huis te blijven maar de beste dame van het veld besloot haar optreden met een laatste Wierdense goal in de slotseconde zodat een 22-22 eindstand resulteerde en dat gaf de verhoudingen goed weer.

Nienke Schneider 7, Jort van Burken 3, Bo Rune Verheijen 3, Gert van Willigenburg 3, Mees Hoekman 2, Esmée Bakhuizen, Lisanne Briedé, Joyce Verhoef en Sybren van Burken.