Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Eind januari en we zijn pas halverwege de zaalcompetitie. Tijd dus om eens even te bekijken hoe onze acht teams er voor staan. Nou, in één woord geweldig! We hebben liefst vier kampioenskandidaten.

We beginnen bij de jongste jeugd. De F1 had al wat ervaring opgedaan bij de E maar nu staan ze er alleen voor. En dat doen ze echt goed: 6 uit 6 in hun eerste seizoen als korfballer. En ze maken gemiddeld 10 goals per wedstrijd. Complimenten en binnenkort komt er versterking zodat ze wat ruimer in hun jas komen te zitten.

De E1 speelt wekelijks in zijn sterkste opstelling en dat betaalt zich uit: bovenaan met Midlandia en die komen nog op visite in Doorn. Alle kans op taart dus!

De C1 verrast ook vriend en vijand: ze scoren elke wedstrijd 6 goals (nooit meer) maar krijgen er meestal nog minder tegen. En toch spelen ze soms razend aantrekkelijk. Ze staan dus boven aan, gedeeld met MIA. En die komen zaterdag op visite. Een echte topper dus in Steinheim!

De B1 is eindelijk gaan winnen. Deze verzameling ideale schoonzoons en schoondochters kan echt goed spelen maar de wil om te winnen lijkt op die van een spartelend Ajax in een Feyenoordstadion….Als dat verbetene er nu eens bij komt dan worden de resultaten nog beter!!

Van jong naar de oudere jeugd: ons 4e maakt het wederom helemaal waar. Al over de helft en soeverein op kop. Een titel verveelt nooit, ook niet na zoveel keer!

KCD 3 haalde gelukkig al wel wat punten; de poule is behoorlijk aan elkaar gewaagd met uitzondering van het erg sterke Woudenberg dat zaterdag op visite komt….

KCD 2 wordt onze eerste kampioen dit jaar; dat kan niet missen. Rik glimt als coach van plezier en trost. Niet vreemd met een ploeg die aan de lopende band scoort.

Tenslotte ons vlaggenschip: Kijkend naar de stand is het erg teleurstellend maar dat is scorebordjournalistiek. De wedstrijden zijn erg aantrekkelijk. KCD is de best scorende ploeg in de poule en je krijgt gemiddeld 38 goals per wedstrijd te zien. Wie maalt dan nog om het resultaat als er veel te genieten valt. Al is een gewonnen wedstrijd natuurlijk het allerlekkerst… Hopelijk gaat dat in de returns beter lukken.

Vanaf nu zijn er dus veel belangrijke wedstrijden te zien; kom andere ploegen aanmoedigen en maak een leuke sfeer in Steinheim!

Jan Willem