Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Vorig jaar verhuisden we rond deze tijd weer naar het veld. Blijkbaar kan het KNKV beter het weer op lange termijn voorspellen dan het KNMI want veldkorfbal is met dit weer geen pretje en daarom staan er nog liefst drie ronden in de zaal op het programma. En die beloven nog wat!

Halverwege de zaal konden we zeggen dat de helft van onze teams nog kampioen kon worden. En ze zijn nog allemaal in de race!

Het moeilijkst ligt dat voor onze C1. Alleen bij winst a.s. zaterdag om 10 uur in Amersfoort bij MIA kan de gedeelde titel nog worden behaald. Bij elk ander resultaat is het over en sluiten. Maar hoe dan ook heeft deze piepjonge ploeg wel een geweldige prestatie geleverd tegen veelal oudere teams.

Het tweede heeft de buit formeel al binnen; maar de titel wordt pas in eigen huis gevierd. Volgens mij is zaterdag de 23e een mooi moment. Vanaf hier nu al gefeliciteerd!

Dan de E1: je moet er vroeg voor uit bed, maar zaterdag kunnen ze een heel belangrijke stap zetten. Bij winst tegen SKF kan Midlandia alleen nog gelijk komen. En die ploeg komt 30 maart langs. Mooi vooruitzicht voor dit team dus.

Tenslotte het vierde. Per week fanatieker en gekker. Vorige week zaterdag leek alles over toen van concurrent ODIK werd verloren. Maar zie, met Jacqueline en Philip als fans wist Telstar deze zaterdag bij ODIK te winnen en dus staat KCD 4 weer bovenaan. Aanstaande zaterdag komt SGV op visite om half zeven. Bij winst zijn de vierlingen wederom kampioen!

De andere teams? Die doen het niet gek gelet op de tegenstanders. Wat te denken van de F die koploper Nova in eigen huis verslaan met liefst 10-14! En de B1 die een prima pot speelden tegen het ongeslagen HKC waarna de coaches verzuchten dat het tegen KCD uit en thuis moeilijk was: een compliment! Ook het derde pakte dit seizoen nog enkele punten mee en dat kan zaterdag zomaar meer worden.

En het eerste? Een moeilijk jaar in een sterke 4e klasse-poule. Maar wel lekker veel goals. Bij koploper SEV zijn in 9 wedstrijden pas 244 goals gevallen. Bij ons eerste in tien potjes liefst 383. Ze staan bijna onderaan met een doelsaldo van -17. Dan doe je een paar dingen goed. Dat kan niet anders.

Alle reden dus om de laatste wedstrijd thuis op 23 maart te komen kijken!!

De beslissingen komen er aan: kijk op de site wanneer ze kunnen vallen en kom onze teams aanmoedigen!