Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag speelde het veteranenteam van KCD hun kampioenswedstrijd in eigen huis. SGV was hierbij de tegenstander. Bij winst zou het kampioenschap niet meer afgepakt kunnen worden door concurrenten ODIK uit Barneveld en Telstar uit Hoevelaken. ODIK won 2 weken geleden tegen de, tot dan toe ongeslagen, Groen-Witte Veteranen uit Doorn. Hier door stond het kampioenschap ineens toch op losse schroeven.  Helaas verspilde ODIK de week erna dure punten door te verliezen tegen de andere favoriet Telstar. Hierdoor kon KCD 4 dit weekend in Sporthal Steinheim toch spelen om het kampioenschap.

Na het startsignaal van de scheidsrechter stond er binnen 15 seconden 1-0 op het scorebord. Deze werd als snel opgevolgd door nog een aantal snelle treffers. Hierdoor stond het al snel 4-0 voor de Groen-Witten. Deze trend zette zich eigenlijk de hele wedstrijd voort. SGV kwam bijna niet aan scoren toe. KCD was duidelijk een maatje te groot voor de Culemborgers.

Toen er nog 1 minuut te spelen was werd Jan Willem Briedé ingebracht. Onder een luid applaus trok hij voor de laatste keer het Groene wedstrijd shirt aan. Het scorebord gaf op dat moment een stand aan van 27-8. Ondanks dat SGV op dat moment balbezit had, kreeg KCD zeer sportief toch de bal weer terug zodat Jan Willem vanaf een meter of 15 een doelpoging kon doen. De bal raakte de korf maar kwam er helaas aan de bovenkant weer uit. Onder luide aanmoedigingen van het aanwezige publiek deed hij opnieuw een poging, ditmaal van dicht bij. Helaas lukte deze poging opnieuw niet waardoor Paul Kraan deze bal uiteindelijk in de rebound alsnog door de korf kreeg. De scheidsrechter vond het daarna wel genoeg geweest en floot af met een eindstand van 28-8.

De slagroomtaart van Bakker Aalbertse werd daarna door het team in ontvangst genomen. Niet voor de eerste keer dit jaar overigens. Afgelopen seizoen werd op Sportpark Tuilland ook al een slagroomtaart ontvangen. Gefeliciteerd KCD 4 met dit 2de kampioenschap op rij! Naast KCD 4, speelt KCD 2 zaterdag 23 maart om 18.30u ook een kampioenswedstrijd in Sporthal Steinheim. In de jonge jeugd speelt KCD E1 op zaterdag 30 maart om 9.00u ook nog om de slagroomtaart. Het regent slagroomtaarten in Steinheim!