Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Zoals jullie in de e-mail van het bestuur hebben kunnen lezen, hebben wij (Eline en Gerina) de training voor vertrouwenscontactpersoon (VCP) gevolgd en positief afgerond. Vanaf nu zijn wij vertrouwenscontactpersonen voor KCD. In dit bericht zullen we ons kort even voorstellen en daarna vertellen wat onze functie precies inhoudt.

Even voorstellen
Voor de meesten zullen wij een bekend gezicht zijn, maar voor wie ons niet kent vertellen we hieronder even kort iets over onszelf.

Eline Schiphuis: Ik ben 25 jaar en woon in Doorn. Ik speel al sinds mijn 7e met veel plezier korfbal bij KCD. Naast zelf fanatiek korfbal spelen, zullen er een aantal zijn die mij kennen als jeugdtrainer, wat ik 8,5 jaar ben geweest. Hiermee ben ik gestopt en zit tegenwoordig in het JAC en in de TC. Als ik niet met korfbal bezig ben, ben ik aan het werk op een tussen- en buitenschoolse opvang in Zeist. Als jeugdtrainer en pedagogisch medewerker vindt ik het altijd belangrijk dat de kinderen zich fijn, veilig voelen in de omgeving en dat ik ze kan helpen waar nodig. Daarom heb ik de cursus van VCP gevolgd om zo een steentje bij de te kunnen brengen aan onze mooie club, waar iedereen zich veilig en fijn moet, kunnen voelen.

Gerina van der Sijs: Ik ben 28 jaar en woon met mijn vriend Marc in Wijk bij Duurstede. Al sinds mijn 8e ben ik lid van KCD en vanaf mijn 14e ben ik ook vrijwilliger binnen deze club. Na vele commissies, jeugdtrainer- en coach en secretaris in het bestuur, ben ik nu lid van de TC. In het dagelijks leven ben ik beleidsadviseur sociaal domein bij Talenter, van waaruit ik opdrachten vervul bij gemeenten door het hele land. Vanuit mijn taken als vrijwilliger maar ook vanuit mijn werk vind ik het belangrijk dat iedereen zijn of haar plekje kan vinden in de samenleving, dus ook binnen onze mooie club. Dit is ook de grootste reden dat ik de training voor VCP heb gevolgd, ik wil dat iedereen zich op zijn of haar plek voelt binnen KCD en draag hier graag mijn steentje aan bij!

Wat doen wij
De vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt binnen de vereniging als het gaat om ongewenst gedrag. Je kunt bij ons terecht als je te maken hebt (gehad) met bedreiging, mishandeling, belediging, (digitaal) pesten, seksuele intimidatie of discriminatie.

Wij hebben vier taken die wij uitvoeren:

  • Eerste opvang bij melding
  • Vervolgstappen bespreken
  • Rapporteren aan bestuur (Mogelijk anoniem!)
  • Aandacht voor preventie

Je kunt bij ons een melding doen door naar ons toe te stappen, ons te bellen of een appje te sturen, of via het e-mailadres vertrouwenspersoon@kcdoorn.nl. Eén van ons zal dan een gesprek met je inplannen. Wat we bespreken in dat gesprek is vertrouwelijk. Tijdens het gesprek zullen we je verhaal aanhoren en vervolgstappen met je bespreken. Na het gesprek moeten wij een rapportage sturen naar het bestuur. Jij bepaalt zelf hoe deze rapportage er uit ziet, dus dit kan ook anoniem!

Ook adviseren wij het bestuur over (preventie)beleid over ongewenst gedrag en informeren wij het bestuur over nieuwe ontwikkelingen.

En verder
Tijdens de Algemene  Ledenvergadering op woensdagavond 5 juni zullen wij een presentatie geven over onze functie.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust aan één van ons. Ons contactpersoon binnen het bestuur is dit seizoen Corry van Beek. Mocht je vragen over ons hebben die het bestuur aan gaan, dan kun je contact met haar opnemen via secretariaat@kcdoorn.nl.

Tot ziens op het korfbalveld!

Eline Schiphuis
Gerina van der Sijs