Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Zaterdag begon de competitie. Wat een openingsdag! Alle teams wonnen! Niet helemaal uniek maar volgens mij is dat op een eerste competitiedag nog niet eerder vertoond. Het begon al vroeg met fraaie overwinningen van onze jongste teams D en E even later gevolgd door de B en de C. En dat allemaal in een uitwedstrijd…
Om half één startte het thuisprogramma met al onze senioren teams op een rij. Het vierde en tweede zetten de toon waarna ons eerste onder nieuwe leiding van Paul en Ton en met Tim en –weer- Esmée flitsend uit de startblokken schoot en bij rust de buit eigenlijk al binnen had (10-2). Dat werd met 16-8 en iedereen gescoord een hele lekkere zege. Tenslotte kon het derde niet achter blijven. Twee minuten voor tijd maakten ze de dag volmaakt door de winnende te scoren.

Mooie resultaten dus maar het zal niemand ontgaan zijn dat er dit jaar met een goede vibe getraind wordt. Prima opkomst, stevig werken en dat leidt tot mooie dingen.

In de keuken werd er inmiddels hard gewerkt aan de bekende hamburger. Ook daar zagen we de goede vibe. Uitstekende burgers uit een clubhuis dat er sinds een tijdje geweldig uit ziet.

En daarna ook nog een feest dat –naar ik hoorde- erg gezellig was en prima was opgezet. Goede reuring in de club dus. Mooi.

Weten we het nog? Eind april werd op een woensdag de noodklok geluid door TC/Bestuur: houden we wel vier teams bij de senioren? Komen we onder de ondergrens? En kijk: een boel nieuwe gezichten (Welkom ook nog eens van deze plaats), oude gezichten weer terug, vier teams in competitie, bijna alle vacatures in commissies bezet. Kortom, blije gezichten overal.

“Ik hoor een maar aankomen…”

Klopt, aan die prima sfeer moeten we blijven werken. Elders is bijvoorbeeld aangegeven dat er veel acties zijn waar KCD aan deel neemt: enerzijds hebben we het geld van die acties hard nodig (anders moet de contributie fors omhoog); anderzijds willen we ons steeds weer tonen in ons dorp: Doorn moet weten dat we een leuke en actieve korfbalclub hebben zodat we ook steeds nieuwe ledenaanwas houden.

Dat vraagt inzet van ons allemaal: dus zeg ja! als je ergens voor wordt gevraagd. Dat houdt het werk voor iedereen overzichtelijk. Als het werk op te weinig schouders terecht komt is dat niet vol te houden en raken we de titel van dit stukje kwijt.

Dat wil toch niemand? Lid van KCD, lekker…

Jan Willem