Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Onder nieuwe leiding is KCD het veldseizoen prima gestart. Het voor de groen witten onbekende Klimop uit het Brabantse Asten was duidelijk een maatje te klein en ging na een ongelijke strijd puntloos naar huis.

KCD heeft een aantal nieuwe gezichten. Paul Kraan is de nieuwe trainer van de Doornse korfballers. Hij wordt daarbij ondersteund door Ton Bakhuizen. Verder is Tim van Mourik overgekomen van het Amerongse Hemur Enge en tenslotte maakt Esmée Bakhuizen haar rentree op de plek van de vertrokken Sanne Beishuizen. De voorbereiding op de competitie verliep prima: veel scorende mensen en goed spel. Die lijn werd onmiddellijk voortgezet in het natte begin. De zeer snelle openingstreffer werd door de jonge Brabanders nog wel beantwoord, maar halverwege de eerste helft was al een 5-1 stand op het scorebord te lezen, waarbij de goals over vijf spelers waren verdeeld. KCD speelde fel en in een goed tempo en bleef daarmee doorgaan zodat de ruststand van 10-2 een goede afspiegeling van de verhouding was.

Dat de tweede helft minder spankracht opleverde was gelet op de stand niet heel vreemd. De voorsprong werd nog wel verder uitgebouwd tot tien goals bij 14-4 maar de gasten bleven in hun eigen spel geloven en dat werd met nog een aantal goals beloond. Bij KCD haperde de productie maar de overtuigende zege kwam geen moment in gevaar. Bij 16-8 maakte de prima leidende van der Bijl er een einde aan en had iedere KCD ‘er een aandeel in de score gehad.