Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag reisde ons eerste af naar Culemborg voor de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. De vreugde van de makkelijke overwinning de week ervoor tegen Klimop werd overschaduwd door het tragische nieuws wat ons afgelopen week bereikte. KCD speelde deze wedstrijd daarom met rouwbanden en was er extra op gebrand om ondanks alles toch een mooie wedstrijd neer te zetten.

Het werd alles behalve mooi. Een combinatie van het ontbreken van echte scherpte, een groot veld en het heerlijke maar toch ook echt wel warme weer zorgde ervoor dat dit een zwaarbevochten ploeterwedstrijd werd. Maarliefst tien minuten duurde het voor de score werd geopend door KCD. SGV had hier echter meteen antwoord op en vervolgens viel de score weer even stil. Het was een periode waarin aanvallend veel slechte passes werden gegeven en er veel korte kansen werden gemist. KCD hield de controle over de wedstrijd door fel te zijn in de verdediging, waardoor het SGV dwong om veel fouten te maken. Maar diezelfde felheid was in de aanval ver te zoeken. Vijf minuten voor rust stond er een magere stand van 3-3 op het scorebord. Gelukkig wist KCD vlak voor het fluitsignaal een aanval toch nog te belonen waardoor er in ieder geval met een voorsprong een kleedkamer gezocht kon worden: 3-4.

De boodschap voor de tweede helft was duidelijk: toon dezelfde werklust maar ga je kansen afronden en de passing verbeteren. Kortom: zorg dat je de tweede helft scherp bent. Maar elke korfballer weet hoe moeilijk het is om zo’n patroon te doorbreken als het in de eerste helft zo matig ging. Bij vlagen ging het wat beter, waardoor de voorsprong voor het eerst naar twee punten kon worden uitgebreid: 3-5. Maar voor de toeschouwer was het duidelijk dat KCD het ook de tweede helft moest hebben van wilskracht. In de tweede helft werd er iets meer gescoord, maar het bleef aan de magere kant. De controle lag de tweede helft echt bij het groene team. De voorsprong werd weliswaar nooit verder uitgebreid dan naar drie punten, maar SGV kon pas tien seconden voor tijd terugkomen naar één punt verschil. Dat bleek te laat te zijn en dus kon KCD opgelucht ademhalen toen het laatste fluitsignaal klonk. Zo blijkt dat ons vlaggenschip kan winnen met goed en mooi korfbal, zoals ze vorige week lieten zien, maar ook een wedstrijd puur op wilskracht weten te winnen. Einduitslag: 9-10.