Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

KCD heeft de goede competitiestart geen succesvol gevolg gegeven. In de strijd om de koppositie gingen de punten mee met het bezoekende Arena dat na een harde wedstrijd met 7-8 aan het langste eind trok.

De wedstrijden tegen de ploeg uit Rhenen worden gekenmerkt door veel strijd. Met een goede arbitrage is dat geen probleem maar scheidsrechter Hoogeveen was erg lankmoedig en dat kwam de sfeer in de wedstrijd niet ten goede. Omdat de verdedigingen overheersten viel er voor de vele toeschouwers niet zo veel te genieten. Natuurlijk was er 60 minuten sprake van spanning maar de goals waren te gering in aantal om van een leuke wedstrijd te spreken.

De start was gelijk opgaand waarbij opviel dat KCD soms gejaagd speelde. Hoewel de ploeg gaande de wedstrijd wat beter ging spelen, was  de afwerking –mede door de Rhenense druk- ondermaats en dat gaf Arena de gelegenheid een gaatje van twee goals te slaan. Met een paar goede aanvallen wisten de groen witten het tij te keren en zo kwam de rust alsnog met een gelijke stand: 5-5.

Na de pauze waren de doelpunten zo mogelijk nog schaarser. Arena nam weer de leiding maar voor het eerst wist KCD over te nemen en een voorsprong te nemen. Die bleef niet lang in stand waarna op 7-7 een schaakspel ontstond. De Doornse aanval had het moeilijk, wist wel kansen te creëren maar maakte die niet af terwijl de verdediging als een huis stond. Na verloop van tijd werd duidelijk dat de ploeg die zou weten te scoren, de punten mee zou nemen. Dat bleek Arena te zijn. Een Doornse misser werd goed afgestraft en dat was de beslissing. Waar een gelijkspel zonder meer verdiend was, bleef KCD met lege handen: 7-8.

Meest opvallende was dat alle groen witte goals door de heren werden gescoord, iets dat lang geleden was. Volgende week komt subtopper Koveni op bezoek zodat KCD dan kan aantonen een rol boven in de vierde klasse te willen gaan spelen.