Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Nu al zin in! Zaterdag bij KCD. Voor de meeste ploegen de laatste wedstrijd voor de zaal en dan alle senioren thuis. Lekker programma!

Eerst een opwarmertje van het derde dat nog wat meer moet gaan scoren en dan de punten kan pakken. Afgelopen week ging het net mis, nu niet? Al om 11.00 uur..

Daarna kan ons veteranenteam, KCD 4, zijn eerste titel van dit jaar pakken. RDZ komt op visite maar als alles normaal verloopt moet de kampioenstaart uitgereikt kunnen worden. Half één showtime, vijf kwartier later feest. Toch?

Vervolgens krijgt het bezoekende Nova een applaus omdat ze al kampioen zijn, maar zal KCD 2 willen laten zien dat de groei van deze ploeg steeds maar doorgaat. Een leuk laatste duel ongetwijfeld.

Voor het eind van deze wedstrijd is onze B terug gekomen van een visite aan Hemur Enge. Thuis was het een enorme zeperd voor KCD maar sindsdien gaat het beter. Zelfs zo goed dat we de ploeg bij een overwinning alsnog als kampioen kunnen huldigen!!!

Daarna zetten we alle scheidsrechters in de schijnwerpers: het is de week van de scheidsrechter tenslotte. Overigens loopt het nog niet storm met de aanmeldingen om ook man/vrouw in het zwart bij en voor KCD te worden. Rik en ondergetekende kijken naar jullie uit.

En dan het hoofdmenu. Ons eerste speelt in een direct duel om de tweede plaats tegen Hebbes. Bij winst is KCD 1 een heuse (sub)topper, bij verlies een middenmoter. Het publiek wil graag plezier en strijdlust zien en dan komt de rest echt wel goed. Ik gok op ons vlaggenschip. Nee, ik vertrouw er op.

Deze heerlijke dag wordt uiteraard afgesloten met ons vertrouwde KCD Eetcafé. We hebben bij wedstrijden van ons eerste altijd weer een geweldige bar- en keukenploeg staan: natuurlijk blijven we allemaal mee eten en drinken; er is genoeg voor iedereen!!

De weersverwachting is in de afgelopen twee dagen volledig omgekeerd: van mooi naar minder. Ik plak me morgen vast aan het KNMI omdat ik nu een weersverbetering eis. Lukt dat niet, kunnen we niet zeggen dat we er niet alles aan hebben gedaan op dat gebied.

Sfeer komt echter van de aanwezigen; eigenlijk is het weer volstrekt onbelangrijk. Zeg niet later met spijt: ik was ergens anders. Er is zaterdag maar een plaats waar je moet zijn: KCD-veld Doorn.

Be there!!!

Jan Willem