Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd van ons eerste op het programma. Nog één wedstrijd te gaan en dan mag de warmte van de zaal weer opgezocht gaan worden. Maar eerst moest er een goede prestatie tegen Hebbes neergezet worden. KCD had van alle underdogs gewonnen uit de poule maar had nog geen succes gehad tegen ploegen die qua spel even sterk waren. Die wedstrijden werden steeds met één punt verschil verloren. De ploeg uit Doorn was er dan ook extra op gebrand om deze wedstrijd niet te verliezen.

KCD begon, in tegenstelling tot de vorige wedstrijden, een stuk scherper. Helaas deed Hebbes dit ook en omdat Hebbes toch meer geluk had in de afronding, stond het na een kleine 10 minuten toch 0-2. KCD kwam daarna echter meteen goed terug naar 2-2 door een paar mooie aanvallen. Daarna zakte de ploeg uit Doorn toch wat in. Er werd gezocht naar goed spel alleen de uitvoering van dat goede spel ontbrak. In een fase met veel slordig balverlies kon Hebbes langzaam weglopen naar een 2-6 voorsprong en leek het voor KCD al bijna gedaan. Zeer terecht werd er aan Doornse kant een time out aangevraagd. Met nieuwe moed kwam de ploeg het veld in en plots leek de wedstrijd te kantelen. Er werd gezocht naar de juiste kans en er werd zorgvuldig met het balbezit omgegaan. KCD zette Hebbes in die periode volledig vast en zo kon het gat gedicht worden. Van de groene ploeg was dan ook niemand ontevreden toen er gerust kon worden met een 8-8 stand op het scorebord.

Na rust was het duidelijk wat er moest gebeuren. Doorgaan met wat er in de eerste helft gestart was. Maar natuurlijk was te verwachten dat Hebbes ook scherp uit de kleedkamer zou komen. Zij wilden hun voorsprong van vier punten terug pakken. Zij bewezen dan ook in de eerste tien minuten van de tweede helft dat ze de meest taaie ploeg waren en kropen weer weg van KCD naar een voorsprong van 9-12. Vanaf toen werd de wedstrijd echt spannend. Net zoals in de eerste helft pakte KCD de draad weer op. Via een aantal goede aanvallen trok de ploeg uit Doorn de stand weer gelijk naar 12-12. Langs de kant stond het publiek met spanning de ploeg toe te juichen en dat had effect. Het werd weliswaar nog even 12-13 maar KCD had direct antwoord: 13-13. Vanaf toen hadden de groenen de wedstrijd in de hand. Er werd erg goed verdedigd waardoor Hebbes niet meer aan scoren toe kwam. Aanvallend creëerde KCD goede aanvallen. Tot drie keer toe leek er een beslissend schot te vallen maar helaas draaide de bal elke keer weg uit de korf. Zo eindigde de wedstrijd, volledig in verhouding, in een 13-13 gelijkspel. Een uitslag waar Doorn zeer tevreden mee mag zijn. En als de laatste wedstrijd ook gewonnen wordt haakt het dan ook aan bij de subtop!