Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Met een dubbel gevoel kijken we naar de eerste veldhelft van dit jaar. Enerzijds waren er volop mooie verenigingsmomenten met goedbezochte eetcafé’s en een leuke playbackshow, anderzijds werd alles overschaduwd door de twee sterfgevallen die binnen onze Doornse korfbalgemeenschap te betreuren waren. Omdat onze site in zulke perioden sober is met berichten kan het zijn dat de resultaten van de verschillende teams minder aandacht hebben gehad dan normaal. Daarom hier een korte terugblik.

We beginnen met onze jongsten: tot ieders verrassing kon die ploeg in de laatste wedstrijd gedeeld kampioen worden; dat lukte helaas niet maar het was toch een mooie herfst met 6 uit 6!

Bij de D was al snel duidelijk dat een titel er niet in zat: vooral Soesterkwartier was erg sterk maar ook Unitas was een maat te groot voor onze D’s. Van Sparta werd wel netjes gewonnen maar meer dan een derde plaats zat er dus niet in.

Onze C had pech dat Kesteren in de poule was ingedeeld: die ploeg was veel te sterk voor de concurrentie. Onze C –vaak spelend in hoog tempo- was voor de rest echter ook veel te goed en dus rest er een tweede plek.

Mooi bij al deze teams was dat gedurende de herfst er groei in het ledental zat!

Dan onze B: goed gestart en vervolgens een ongenadig pak slaag van Hemur Enge. Tegen een heel goed MIA daarna twee heel goede wedstrijden spelen en uiteindelijk in de laatste wedstrijd om de titel spelen in Amerongen. Dat werd een teleurstelling dus bleef er een tweede plaats over.

Een goed jaar dus voor onze jeugd, maar helaas niet opgefleurd met een kampioenschap.

Bij de senioren kwam die titel er wel: uiteraard tekende ons vierde daar voor. Het was dat de slotwedstrijd verloren ging, anders was de overmacht erg groot geweest. Wel leuk was dat elke tegenstander het KCD 4 gunde: een sympathiek ploegje blijkbaar. Het KNKV heeft de kracht van dit team inmiddels herkend. In de zaal wordt het even wat anders!

KCD 3 scoorde een behoorlijk aantal goals, speelde tegen EKCA en SGV spannende wedstrijden en kwam er met twee punten bekaaid af. Maar de ploeg verraste de toeschouwers met leuk spel en veel inzet. Als de opgaande lijn in de zaal wordt voortgezet komen de punten zeker.

KCD 2 heeft een uitsyndroom. Als je thuis alles wint (zelfs van kampioen Nova) moet je uit ook punten pakken. Nu kwam de ploeg twee punten te kort voor de taart. De thuiswedstrijden leverden overigens spektakel op. Dat belooft wat voor Steinheim.

Ons vlaggenschip staat heel mooi derde. Met slechts twee punten achterstand is er iets moois mogelijk! Van de op papier mindere ploegen wordt goed gewonnen. Als kritiekpunt kun je zeggen dat de topwedstrijden niet gewonnen zijn. En dat worden nu net de uitwedstrijden in het voorjaar. Maar AZ won jaren geen toppers en pakt dit jaar ook PSV in Eindhoven. Snelle leerlingen als ons eerste kunnen dit wellicht al dit seizoen en dan krijgen we opeens een zeer leuke lente!!

Eerst maar eens overwinteren. Een nieuwe vloer in Steinheim en een gezellige vereniging maken hopelijk een mooie zaalcompetitie met leuke wedstrijden, veel toeschouwers (er zijn zaterdagen dat alle teams thuis spelen!) en sportief succes met respect voor tegenstander en scheidsrechter!!

Tot in de hal!!!