Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het is lang geleden dat we een echte KCD-dag hebben gehad in Steinheim. De laatste jaren raakten we verknipt in ochtend- en avondsessies en jeugd en senioren zagen elkaar nooit. Daar komt dit seizoen een einde aan. Om half tien starten we en dan lopen we in één ruk door tot half zes! Het dagje Steinheim is terug!!

We openen met de E1 die hun eerste zaalwedstrijd spelen tegen TZ; benieuwd wat dat wordt. Direct daarna speelt de C1 tegen Corvers: krijgen we weer een grote zege te zien na de 9-1 van vorige week? En wat doet de B1 daarna tegen SDO/BlijWerkt uit Kamerik? Ook hier een vervolg na de 14-8 zege in Huizen?

Tijdens deze drie wedstrijden is er een kledingmarkt: we maken het mogelijk om oude/2e hands sportkleding te verkopen of ruilen. Met groeiende jeugdleden is dit het moment om voor een leuk bedrag aan een passend shirt te komen. Lukt dat zaterdag niet dan kan je op de site van ons via Webshop en KCD marktplaats nog handelen! (zie verder Zaterdag Ruildag op onze site).

Inmiddels is het half één en komen de senioren aan bod. Het tweede ontvangt HKC 8. Ook hier de vraag of KCD de eerste monsterzege een vervolg kan geven.

Dan volgt een bijzonder moment: na jarenlang gesponsord te zijn door Jaap van den Berg en zijn fietsenwinkel hebben we een nieuwe hoofdsponsor gevonden. De Wensput heeft zich voor drie jaar aan ons verbonden en voor de hoofdact van deze dag toont het eerste de nieuwe outfit. Uiteraard gaat dat met enig ceremonieel gepaard. We zijn heel blij met onze nieuwe hoofdsponsor en hopen op een mooie samenwerking. En uiteraard bedanken we Jaap van den Berg voor al die jaren fijne samenwerking en financiële ondersteuning!!

En dan rond kwart voor twee start die hoofdact. Arena, trotse koploper in de veldcompetitie, komt op bezoek. Op het veld was het verschil miniem maar hopelijk leveren nieuwe outfit en verdere groei van KCD zoveel op dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag (die zo ruim werd gewonnen) een passend vervolg krijgt. Steun van de tribune zal hard nodig zijn en we hopen dan ook op veel toeschouwers.

Het toetje wordt geleverd door de ploegen die de eerste wedstrijd verloren, maar wel lekker scoorden: ons vierde is altijd een genot om te zien en kan hopelijk HKC er onder houden. Bij drie vallen de goals tegenwoordig steeds makkelijker. Als de 16 van afgelopen zaterdag weer worden gehaald moet een zege tegen Viking mogelijk zijn.

Dan is het kwart over vijf en einde van een echte en hopelijk gedenkwaardige KCD-dag. Laten we eerlijk zijn:

· het weer is matig

· groen is de kleur van dit tijdsgewricht

· op koopzondag Sinterklaas voorbereiden is leuker dan op korfbalzaterdag

· al je KCD-vrienden weer eens op de tribune ontmoeten is leuk

Geen enkele reden om dus in Steinheim te ontbreken op deze mooie 30e november; in elk geval ben je er om half twee voor het hoofdgerecht. Be there!!