Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Er stond zaterdag wat op het spel in Steinheim. Na een matige vertoning tegen Eemvogels was KCD terecht gekomen in een groep van vier achtervolgers die koploper Koveni op één punt volgden. Eén van die directe concurrenten, het Doetinchemse Olympus ’58, kwam op visite dus het was een kwestie van meedoen of afvallen.

Vanaf het begin was het een pittig potje dat helemaal gelijk opging. Geen van beide ploegen kon echt afstand nemen maar met nog ruim 10 minuten te gaan tot de rust kwam er wat licht: 7-5. Wat volgde was een doelpuntloze fase die beslissend leek te worden; de ploegen voelden dat, gingen er vol voor en het publiek ging er eens goed voor zitten. De 7-6 leek de aanzet tot een spannend vervolg maar de direct daarop gescoorde 8-6 leek de groen witten vleugels te geven want in één rush kwamen er nog eens vier goals bij en dat leidde tot een 12-6 ruststand waarmee de wedstrijd gespeeld leek.

Enige vraag was of KCD goed uit de kleedkamer kwam. Het antwoord was ronduit positief want één Achterhoekse goal was wederom aanleiding tot vijf Doornse treffers en met 17-7 was een grote zege aanstaande. Invaller coach Niek Bouwhuis liet de ploeg geen moment verslappen en bij 25-9 en een swingend KCD was er sprake van een echte afstraffing. In de slotminuten bereikte Olympus ’58 toch nog de dubbele cijfers maar het slotwoord was aan de thuisploeg (waar nagenoeg iedereen scoorde) dat met 26-11 zijn aspiraties nogmaals toonde en –toch wel enigszins verrassend- als kampioenskandidaat de Kerstvakantie ingaat.