Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Wie had dat gedacht in augustus? Natuurlijk, KCD heeft een hele leuke selectie maar met een plekje in de subtop waren we al tevreden. Op het veld is die positie halverwege ook bereikt, dus ging de ploeg gematigd optimistisch de zaal in. Tenslotte was geen enkele tegenstander echt beter geweest. Maar ja, er werd soms wel –zij het nipt- verloren.

In de zaal ligt de zaak echter anders. Vier zwakkere teams en vier ronduit gelijkwaardige ploegen. Na zes rondes: KCD op kop met slechts één nederlaag, zij-aan-zij met Koveni. Daarachter op de loer ligt Eemvogels op slechts één punt… En zaterdag naar Koveni!

Dat is wat. Ja, en het is ook nog niks. Feitelijk weten we pas meer na 15 februari. Dan heeft ons eerste in vier wedstrijden de drie directe concurrenten ontmoet. Twee keer verliezen in de komende drie weken bij Koveni en bij Arena en het is uit met de pret. Maar KCD kan ook winnen en dan..

Op het veld zijn de Nieuwegeiners ook al opponent geweest. Dat werd in Doorn een 10-11 zege voor de gasten. Het wordt dus een echte clash. Met grote belangen. En tegelijkertijd is er slechts een eerste klap. Want na zaterdag krijgen we nog alle returns. Alles ligt na zaterdag nog volledig open.

Maar je wil natuurlijk wel lekker aan de terugronde beginnen, toch? Dus. Terwijl ik dit schrijf, breekt het zonnetje hier door. Hoewel tot dinsdag somberheid wordt voorspeld. Een teken? Laat het zo zijn.

Eh, we willen toch niet afhankelijk zijn van het KNMI? Nee, wel van steun voor ons vlaggenschip. Dat hebben we zelf in de hand. De agenda gebiedt zaterdag dus maar één ding. Op naar Nieuwegein, ’t Veerhuis, Nijemonde 4. Het spektakel start om 16 uur

KCD, be there!!