Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Na een heerlijke Steinheim zaterdag met geen enkele verliespartij en een daarop volgend dampend KCD-eetcafé (op allerlei manieren) gaan alle teams komend weekend weer op reis.

Meest in het oog springend en verantwoordelijk voor een geweldige sfeer in de club is natuurlijk de positie van ons vlaggenschip. Wat is het heerlijk om weer eens met je eerste team mee te doen voor de titel! En we gaan tien heel belangrijke dagen tegemoet. Want KCD gaat op bezoek bij nummer 3 Arena en krijgt volgende week nummer 2 Eemvogels op visite. Natuurlijk, daarna is nog niets beslist met dan nog vier wedstrijden te gaan maar we weten dan wel hoe we er echt voor staan.

Nu niet dan? Nee. KCD 1 is wisselvallig. Geweldige helften en wedstrijden worden afgewisseld met matig korfbal. Belangrijk is dat er tegen de kleintjes in elk geval geen punt is verspeeld. Tegen de groten van deze poule is het beeld nog diffuus. Thuis was de wedstrijd tegen Arena meer dan uitstekend en in Nieuwegein bleef het team koel tot het eind, maar in Soest werd van Eemvogels pittig verloren.

En dan nu naar Arena. De historie in Rhenen is niet hoopgevend maar dat was ons track record in Doorn tegen Arena ook niet. En na een slechte wedstrijd komt meestal weer een goede. Kortom, een open duel waarin ons eerste weer top moet presteren. Een nederlaag is niet fataal maar zal de druk wel erg ver opvoeren. Gewoon winnen, zou je dus zeggen.

Daar moet het legioen dan maar weer bij gaan helpen. We hebben een hoop supporters maar die zijn de komende zaterdagen hard nodig. Rhenen is dichtbij, alleen het derde en de C spelen tegelijk dus verder kan iedereen KCD komen aanmoedigen.

Fijne tijd ook, even voor half vier. Dan wil je niet in de gekte van een AH of Jumbo gevonden worden, het hogedrukgebied van deze week is net vertrokken, …(vul zelf maar verder in dit keer).

Kortom, Arena-KCD, ’t Gastland Rhenen, 15.20 uur: be there!!