Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Met een zwaar bevochten 15-16 zege bij het op de derde plaats staande Arena elimineerde koploper KCD een stevige concurrent voor de titel. En toen een uurtje later het bericht doorkwam dat naaste concurrent Eemvogels de punten bij SGV had gelaten, was de vreugde in de groen witte gelederen compleet.

Daar zag het halverwege de wedstrijd in Rhenen overigens helemaal niet naar uit. Een snelle 0-2 werd even snel door Arena gerepareerd waarna de thuisploeg het initiatief nam en bij 5-3 werd het massaal meegekomen KCD-legioen al wat stil. Er kwam een korte opleving met twee goals maar het initiatief lag onmiskenbaar bij Arena dat het spel van de door de Wensput gesponsorde ploeg uitstekend verstoorde en bij rust naar 10-6 was uitgelopen.

Na de korfwisseling tekende een kentering zich vooralsnog niet af want binnen enkele minuten was de Doornse achterstand opgelopen naar 12-7. Coaches Kraan en Bakhuizen grepen in met wissels en omzettingen en dat leverde een verbetering op. Arena werd korter gehouden en de aanval begon te renderen en zo kroop KCD langzamerhand steeds dichterbij om bij 13-13 eindelijk het gat te dichten. Omdat elk puntverlies in deze klasse tot aan deze ronde extreem duur was, moest er geprobeerd worden om door te drukken en dat lukte. Twee keer nam KCD de leiding maar het onverzettelijke Arena kwam telkens terug. Een terecht toegekende strafworp in de slotminuut moest de beslissing brengen. Tim van Mourik bleef koel en scoorde de luid bejubelde winnende treffer: 15-16.

Komende zaterdag kan de competitie definitief in een plooi worden gegooid als nummer twee Eemvogels op bezoek komt. De Soester ploeg won de eerste ontmoeting maar staat nu op drie punten. De druk ligt dus volledig bij de bezoekers.