Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Iedereen dacht na de overwinning op Koveni  in Nieuwegein dat de competitie op de slotdag 28 maart beslist zou worden in Steinheim. Twee weken later is alles anders. Zaterdag aanstaande staat namelijk al de absolute en wellicht alles beslissende kraker voor KCD op het programma. KCD staat na de fraaie zege in Rhenen en de nederlaag van de Eemvogels bij SGV eerste met drie punten voorsprong op de Eemvogels, vier op Koveni en vijf op Arena.

En nu komen de Eemvogels op visite. En dat wil zeggen dat de competitie beslist kan worden. Ons eerste doet het geweldig. Ook een grote achterstand krijgt de ploeg niet gek. Mooi vooruitzicht ware het niet dat KCD één keer dit jaar heeft verloren….van de Eemvogels. 

En niet zomaar, nee 18-13 is een pak op de broek. Dat schreeuwt om revanche. Of eigenlijk niet. Daar moet ons vlaggenschip niet mee bezig zijn. Nee,  wederom goed presteren en wedstrijd voor wedstrijd punten pakken. Als dat zaterdag lukt, mag het niet meer fout gaan. En bij verlies is de spanning terug maar de toppositie nog steeds in Doornse handen. De druk ligt dus eigenlijk volledig bij de bezoekers.

Die druk kan nog behoorlijk worden opgevoerd. Een volle tribune is niet wat de meeste ploegen in de vierde klasse kennen. In Rhenen moest het thuispubliek staan omdat KCD de zaak al volledig had bezet. En natuurlijk gunnen we onze gasten een plek in Steinheim maar horen zullen we ze niet. Omdat we met veel meer zijn! Als negende man moeten we zaterdag de ploeg steunen op een manier die maar tot één resultaat kan leiden. Kortom zaterdag, kwart voor drie Steinheim:

Mooie tijd, mooie wedstrijd, prachtpubliek!

Be there!!!