Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Met een duidelijke 17-27 zege bij Olympus ’58 heeft KCD een volgende stap gezet op weg naar de titel in de vierde klasse. Thuis was ruim gewonnen van de korfballers uit Doetinchem maar dat was niet zonder slag of stoot gegaan dus lag een pittig potje in het verschiet. Maar de thuisploeg was teveel bezig met de arbitrage en had te weinig kwaliteit om het de groen witten echt lastig te maken. Met name de Doornse dames waren veel te sterk voor hun opponenten en dat werd met 19 goals goed uitgedrukt.

KCD nam de leiding maar Olympus ’58 kon in eerste instantie tot 3-5 redelijk aanhaken maar een enkele Achterhoekse goal werd beantwoord door liefst 6 doelpunten van de gasten en eigenlijk was de wedstrijd daarmee beslist: 4-11. KCD had getoond de crocusvakantie goed te hebben doorstaan en dat was te veel voor de thuisploeg. De marge werd tot rust nog enigszins vergroot tot 8-16 (waarbij iedereen inmiddels had gescoord) en direct daarna uitgediept tot 9-19. Vanaf dat moment werd KCD wat slordiger en zo bleef de marge tot het eind gelijk: 17-27.

Promotie ligt met deze uitslag voor het grijpen (ook de nummer 2 gaat naar de 3e klasse) maar de titelstrijd is nog niet beslist. Winst op SGV in Steinheim komende zaterdag betekent feitelijk dat het niet meer mis kan gaan.