Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het zit al in de naam: gevierd. Dat zijn ze en dat hebben ze. De afgelopen jaren heeft dit team een hoop krediet opgebouwd binnen KCD. Veel plezier stralen ze uit op het veld, mooie trucs worden getoond en dus kijken we graag naar de verrichtingen van dit team. Komt bij dat in de derde helft regelmatig wordt doorgebald: in dat geval wordt de korfbal vervangen door een veelheid aan bitterballen.

Feest hebben ze ook vaak gevierd; eerlijk gezegd had dit team een abonnement op titels. Er werd veel tegen leeftijdgenoten gespeeld en dat ging de ploeg goed af. Dit jaar is alles anders. Vooral in de zaal. In plaats van fier bovenaan staat de ploeg nu met grote achterstand laatste. Eén schamel punt werd behaald. Het KNKV hanteert tegenwoordig voor de poule-indelingen de in het verleden behaalde resultaten. Nova 3 is nu bijvoorbeeld een tegenstander, de ploeg die KCD op eigen veld ruim versloeg. Dat Nova was in een felle titelstrijd verwikkeld met liefst drie andere teams. En daar mag ons Vierde tegen op tornen. En met het stoppen van alles kreeg KCD 4 ook niet de kans om nog eens tegen DVO te spelen: de tegenstander waar echt kansen lagen om het puntentotaal te verdrievoudigen. Treurnis alom dus. Eén troost: volgend jaar zullen na deze resultaten de tegenstanders weer beter te behappen worden. En zal er weer een brede glimlach komen bij het Vierde. Op naar titels in seizoen 2020-2021 (nee, ik stotter niet). We komen kijken (en een bitterbal meepikken!!).