Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Wij hebben een bijzonder team: KCD D1. Allemaal op dezelfde school, hecht in voor- en tegenspoed en een viertal. Gewoonlijk speel je in de D voor het eerst in achttallen maar zoveel leden hebben we niet. Gelukkig zijn we niet de enige club met dat probleem dus kan er toch gespeeld worden maar je komt wel vaak dezelfde tegenstanders tegen. Niet erg als je vaak van ze wint, maar niet leuk als ze sterker zijn.

Zoals Soesterkwartier. Dat won de eerste wedstrijd in Amersfoort met 17-5. Kan gebeuren denk je, dus ging de D even later weer vrolijk op reis. Nu naar Lexmond (ja, via korfbal zie je wat van ons land). Daar stond het Bosch D2(!) klaar. Uitslag: 25-1…. Niet voor ons.

Gelukkig was het leed daar een tijdje mee geleden. Sterker, de ploeg ging winnen en heeft 8 punten gehaald uit 8 wedstrijden. Er wordt beter getraind (dank Glenn en Jonna!) en dat is te zien. Neem de thuiswedstrijd tegen Soesterkwartier. Nog steeds te sterk, maar 9-4 geeft wel een grote verbetering weer! Jammer dat de competitie niet kon worden afgemaakt. Dat waren vast twee overwinningen geworden en dan mocht dit team terug kijken op een mooi zaalseizoen na een slechte start.

Maar het belangrijkste: een leuke ploeg!