Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

We zijn er bijna. Met deze serie over de KCD-teams. Maar die gedachte komt ook op bij KCD B. Als club hoop je dat je jeugdleden lang zullen blijven. Dat ze de hele opleiding volgen en dan lekker senioren gaan spelen. De B vormt helaas een trendbreuk. Ze zijn al een heel eind op weg en met hun aanleg zijn ze er bijna. Maar we kunnen een aantal leden niet houden. En dat terwijl juist bij KCD de jong volwassenen zo volop aanwezig zijn en voor vitaliteit zorgen.

Voor KCD extra jammer omdat de B heel veel talent in zich bergt. Jarenlang goede trainers heeft en heeft gehad. En toch.. Zo jammer, want korfballen kunnen ze. Ze laten het alleen lang niet altijd zien. Geen zin, andere interesses? Pubers. Ik vrees dat we een aantal spelers in Steinheim al voor het laatst hebben zien korfballen.

Ik hoop dat we een groot aantal spelers toch weer volgend seizoen in actie mogen zien. Want in de afgelopen jaren hebben ze tegen sterke clubs gespeeld en daar prima resultaten tegen behaald. Steeds doorgegroeid. Van een team dat ooit strak 2-2  speelde naar een gevarieerd spel met uitstekende afstandsschutters. De ploeg bleef altijd in de wedstrijd. Behalve tegen Hemur Enge. Dat was de uitzondering op de regel. Verder hebben we er veel plezier aan gehad. Volgend jaar (toch) weer?