Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het is natuurlijk een bijzondere periode nu, maar het nieuws lijkt gelukkig weer de goede kant op te gaan. We zijn weer bezig met trainen en de gezelligheid kruipt weer terug naar normaal. We hopen natuurlijk dat deze lijn voortzet en we volgend korfbalseizoen van start kunnen zoals vanouds. Hoe de opstellingen er komend jaar uit gaan zien als alles goed loopt lees je hier.

LET OP!
Lees het hele bericht zorgvuldig door. Aan de definitieve opstellingen worden geen rechten ontleend. Deze opstelling is hoe we na de zomer van start gaan, gedurende een jaar kan er van alles gebeuren waardoor een positie nooit 100% vast staat. Daarnaast kunnen we ook niet voorspellen hoe de coronacrisis zich verder gaat ontwikkelen waardoor we nog niet veel informatie hebben over hoe volgend seizoen er verder uit gaat zien.

Startdata, trainers en de selectieprocedure
Omdat we momenteel nog niet weten hoe volgend seizoen er uit gaan zien hebben we helaas nog geen concrete informatie over de startdata, de trainers en de selectieprocedure. Zodra we hier duidelijk over hebben volgt hier een bericht over.

Opstellingen Jeugd
KCD A1
Jasper, Wessel
Sifra, Nina, Nassira, Jonna, Meijke, Rozemarijn, Klaske

KCD B1
Luke, Nino, Jasper
Anna, Nienke, Maaike, Noëlle, Elsa, Vera, Floortje

KCD D1
Bram, Thijs, Freek, Rick
Carice, Nikki

KCD E1
Siem, Jasper, Sebastiàn, Fedde
Sophie, Yvette, Nienke

De jeugd zal dit jaar nagenoeg hetzelfde blijven. We zijn heel blij met het enthousiasme van de spelers die in grote getalen komen seizoen doorgaan met spelen. De B1 en C1 zijn beide een leeftijdsklasse omhooggegaan waardoor zij volgend jaar als A1 en B1 zullen spelen. De D1 en E1 mogen nog in hun huidige leeftijdscategorie blijven waardoor zij zich nog een jaar extra kunnen blijven ontwikkelen.


Opstellingen Senioren
Selectie 1
Mees, Gert, Allard, Jort, Tim, Johan, Niek, Bart
Laura, Nienke, Lisanne, Joyce, Myrthe, Anouk, Birgit, Esmee

Vanuit de selectie voor KCD 1 vallen er 3 heren en 3 dames af. Deze spelers zullen komend seizoen in KCD 2 gaan spelen. KCD 1 gaat daarmee met 5 heren en 5 dames spelen.

Selectie 2
Jan, Sybren, Sam, Marco
Marja, Aniek, Lotte, Marieke

Vanuit de selectie voor KCD 2 valt er 1 heer en 1 dame af. Deze spelers zullen komend seizoen in KCD 3 gaan spelen. KCD 2 gaat daarmee met 6 heren en 6 dames spelen.

KCD 3
David, Thomas, Jochem, Glenn, Niels + Afvaller KCD 2
Eline, Daniëlle, Esther, Kim, Esmiralda, (Joline) + Afvaller KCD 2

KCD 4
Peter, Andreas, Rob, Philip
Jacqueline, Janneke, Gerina, Bianca, Ingrid

Algemeen Reserves
Rik
Paul

Bij de senioren waren zoals elk jaar enkele lastige keuzes te maken. Deze keuzes worden uiteraard altijd goed onderzocht en met betrokken personen zoals het bestuur of de hoofdcoach besproken. Om meer inzicht te geven hoe deze keuzes uiteindelijk tot stand zijn gekomen lichten we enkele vragen die wij bij de conceptopstelling kregen toe:

Wat gaf de doorslag voor 4 teams in plaats van 5?
Dit jaar hebben we gelukkig de luxe dat we 4 volle teams kunnen maken. Bij veel andere clubs is het al standaard dat een team uit 10 tot 12 spelers bestaat. Dit geeft een team veel meer ruimte om zich te ontwikkelen zonder een constante stroom van invallers nodig te hebben. Daarnaast is het voor leden bijna niet meer nodig om 2 of soms zelfs 3 wedstrijden op een dag te spelen, maar kan er nu door deze leden van de gezelligheid op de tribune genoten worden.

We gaan voor het eerst sinds lange tijd met 2 wedstrijdklasse teams spelen in plaats van 1. Deze teams wil je altijd zo compleet mogelijk houden zodat ze niet afhankelijk zijn van wekelijkse invallers. Daarom is het belangrijk om minimaal 10 heren en 10 dames te reserveren voor deze teams. Als dit is gedaan blijven er 12 heren en 13 dames over. Dit is precies genoeg om 3 hele krappe teams te maken.

Er zijn echter een handvol leden die al bij ons heeft gemeld volgend jaar niet het hele jaar beschikbaar te zijn, of niet fysiek in staat te zijn volledig mee te doen. Hierdoor zou je naast de wedstrijdteams 3 teams hebben die incompleet beginnen of halverwege het jaar niet meer compleet zijn. De ruimte om dat op te vangen zou bij 5 teams ook minder zijn omdat er niet vanaf wedstrijdklasse naar beneden aangevuld mag worden, de A1 kleiner is en we minder algemeen reserves hebben.

Samenvattend is het dus technisch niet haalbaar om 5 teams te maken. Daarnaast verwachten we zowel meer gezelligheid als meer groei van de teams bij deze vollere teams.

Is er rekening gehouden met het niveauverschil in de teams?
Uiteraard zit er in elk team altijd niveauverschil. Dit wil je zo beperkt mogelijk houden. Daarom gebruiken we het spelniveau van de spelers altijd als hoofdfactor voor het indelen van de teams. Omdat we dit jaar vrij volle teams hadden hebben we vrij veel op niveau (en de wensen van spelers hier in) kunnen indelen. Zo kon er dit jaar makkelijk geschoven worden zonder dat een team met te weinig leden kwam te zitten.

Hoe zit het met de speeltijd bij vollere teams?
We zijn natuurlijk allemaal gek op korfballen (en misschien zelfs wel een beetje fanatiek?). Daarom willen de meeste van ons uiteraard zo veel mogelijk spelen. De teams kunnen er op papier vol uitzien waardoor de angst ontstaat om speeltijd kwijt te raken. Gelukkig valt dit mee als we er wat beter naar kijken.

Vergeleken met vorig jaar spelen KCD 1 en KCD 2 nog steeds met hetzelfde aantal leden. Bij KCD 2 is er ten opzichte van vorig jaar 1 heer en 1 dame bij gekomen. Ondanks dat dit vorig jaar dus vergelijkbaar grote teams waren was er nog vaak vraag voor invallers bij KCD 2 en reserves bij KCD 1. Dit jaar zal er daarom niet zozeer speeltijd wegvallen, maar zal dit door de eigen spelers opgevangen worden in plaats van door invallers.

Bij KCD 3 was er vorig jaar een chronisch tekort aan spelers. Hier waren constant invallers nodig waardoor het team zichzelf moeizamer kon ontwikkelen en groeien. Met een goed gevuld team zal deze nood voor invallers nu hopelijk niet meer nodig zijn waardoor zij nu als compleet team op pad kunnen en echt samen kunnen genieten en groeien.

Kijkend naar wat we leren van afgelopen jaren zal er niet zozeer speeltijd bij je eigen wedstrijden wegvallen. Alleen de nood voor reserves zal minder zijn, waardoor er minder gehaast en dubbele wedstrijden nodig zijn voor spelers.

Vragen?
Met de bovenstaande opstellingen hopen we volgend jaar van start te kunnen. We kijken nu al uit naar weer een succesvol en gezellig korfbaljaar. Mocht je het over een van de bovenstaande punten willen hebben staan we altijd open om even een gesprekje aan te gaan of je vragen te beantwoorden. Hiervoor kun je mailen naar tc@kcdoorn.nl of direct contact zoeken met de contactpersoon van jouw (huidige) team op het veld.

De technische commissie