Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Fluiten. Was een dingetje de laatste jaren bij KCD. Nee, niet de eigen wedstrijden. Maar wel het neutraal, dus elders, fluiten. Verplicht als je wedstrijdkorfbal speelt. Zoals ons eerste. En komend jaar ook ons tweede. Dan moet je leveren als club en dat deden we niet (genoeg). Gevolg boetes en zelfs het risico van punten in mindering. Terwijl we vroeger bonusgeld van de bond kregen omdat we ruim over de verplichtingen heen gingen. Dat moet dus weer anders.

Daarom zijn we blij dat met ingang van komend jaar Martin Falkenberg voor ons gaat fluiten. Martin is zijn korfbalcarrière bij KCD begonnen en heeft na de overgang naar Dalto de koers verlegd naar fluiten. Met succes. Waar zijn broertje het Nederlandse jeugdteam haalde, fluit Martin inmiddels op het hoogste niveau. Dampend spannende Korfbal Leaguewedstrijden met veel publiek. En vanaf nu namens KCD. Martin wil ook helpen met begeleiding van onze scheidsrechters (via bijscholing).

We zullen komend seizoen moeten werken aan de opleiding van meer arbiters die neutraal willen fluiten namens KCD. Zodat we structureel uit de boven geschetste problemen wegblijven.

Voor nu zijn we formidabel geholpen. Martin, welkom terug op de club en fijn dat je voor ons wil fluiten. Veel succes!

Het Bestuur