Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Zoals iedereen misschien al heeft gezien wordt er al geruime tijd gewerkt aan de pergola van de kantine. De houten balken worden weer netjes in de beits gezet nadat eerst de oude, verweerde verflagen zijn verwijderd. Dat is een behoorlijke klus, maar er begint eindelijk schot in te komen.

Afgelopen zaterdag zijn Ed en Willem Bever en Truus de Mier, met hier en daar de hulp van enkele leden, ook begonnen met het overkappen van de Pergola. Al heel lang is er de wens vanuit de vereniging dat de pergola iets functioneler gemaakt zou worden en dat de kantine door een overkapping min of meer ´verlengt´ wordt.

Het was lastig om iets te bedenken dat alle wensen qua gebruik zou dekken. Waterdicht, voldoende licht, multifunctioneel, niet te duur, gemakkelijk in het onderhoud. Dit zijn zo maar wat eisen die gesteld zijn aan dit nieuwe bouwwerk. Er is uiteindelijk gekozen voor een onderhoudsvrije overkapping die voldoende daglicht doorlaat. Om de kosten enigszins in de hand te houden wordt later bepaald hoe de overkapping (permanent) waterdicht zal worden gemaakt.

Er zijn inmiddels al een aantal ideeën om dit alsnog een keer te realiseren. Op dit moment kan de overkapping al sowieso op aanvraag waterdicht worden gemaakt. Hierdoor kunnen we nog veel meer mensen coronaproof op het terras ontvangen. Het overkappen van het terras heeft dus ook dit doel bereikt!