Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Met een nieuwe en toch ook vertrouwde look is KCD het nieuwe veldseizoen goed gestart. Het bezoekende SKV werd met 12-9 verslagen. Geen grote uitslag maar dat was vooral te wijten aan het feit dat het vizier na een competitieloze periode van een half jaar nog niet scherp was afgesteld.

In de afgelopen zomer keerden Laura Briedé, Niek Bouwhuis, Johan Kraan en Bart Roodenburg bij KCD terug na bij verschillende clubs op hoger niveau te hebben gespeeld. Dat betekende enerzijds een stevige versterking van de selectie maar ook dat een behoorlijk aantal spelers dat in de door de corona niet afgemaakte zaalcompetitie op weg was naar de titel, een pas op de plaats moest doen.

Verder groeide Birgit Ruitenbeek ook nog door naar het groen witte vlaggenschip. Het was dus niet vreemd dat de fijne afstelling nog ontbrak. En dat was tegen het stugge SKV dat veel routine meebracht, eigenlijk wel nodig want de verwachtingen waren hoog gespannen. Na een snelle 2-0 stokte het spel soms, al was de verbetering ten opzichte van de oefenwedstrijden een week eerder al zichtbaar. Grootste probleem was om de korf te vinden maar omdat de verdediging van KCD potdicht zat, was er voorlopig geen vuiltje aan de lucht. Via 3-1 en 5-1 werd de rust bij 6-3 bereikt.

Na de thee wisselde SKV van tactiek en daar had de thuisploeg moeite mee. Daarbij gingen de Sleeuwijkers zuiverder schieten en dat leidde tot een enigszins verrassende 7-7 tussenstand.

De gelijkmaker werd echter goed gecounterd door twee tegengoals binnen de minuut en de 10-7 was de doodsteek voor SKV. Het einde kwam bij een uiteindelijk onbedreigde 12-9.

Volgende week gaat KCD op visite bij Koveni. Die ploeg was in de vorige, zo succesvolle zaalcompetitie de grootste uitdager van de Doornse korfballers, dus coaches Paul Kraan en Ton Bakhuizen weten na zaterdag waar hun team werkelijk staat.