Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Zaterdag mocht het eerste team van KC Doorn aantreden in Nieuwegein. Met een prima temperatuur om te spelen en goede moed kon er aan de wedstrijd worden begonnen. De week ervoor waren de punten in Doorn gebleven maar niet met een spel waar het team erg tevreden mee was. Gebrand op verbetering werden de lijnen betreden.

Het mocht even duren voor het eerste doelpunt viel. Na vijf minuten wist KCD de score te openen. Vanaf dat moment pakte de groenwitten uit Doorn direct een voorsprong en liepen uit tot 1-5. Dit met mooi combinatiespel en een ijzersterke verdediging. Helaas volgde daarna een periode waarin de rust minder bewaard werd en in deze fase waren de ballen ook even niet voor KCD. Deze onrustige fase duurde wel twintig minuten en zorgde ervoor dat de teams met een gelijke stand van 6-6 de thee op konden zoeken.

Het was ons allemaal duidelijk dat er weer een tandje bovenop moest voor het vlaggenschip weer aanspraak kon maken op een overwinning. Na het tweede fluitsignaal ging het gelijk op tot de 8-9. Daarna waren de touwtjes weer in controle van de Doornaars. In acht minuten werd er een comfortabele voorsprong gepakt van 8-13 en de wedstrijd werd zonder nog spannend te worden uitgespeeld tot 10-17.

KCD heeft laten zien dat er met de juiste afstemming een hele mooie wedstrijd kan worden neergezet. Volgende week komt Wolderwijd op bezoek in Doorn. Het is nu de uitdaging om deze lijn door te trekken.