Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Op de waarschijnlijk laatste zomerse zaterdag van dit jaar ontving KCD op eigen veld Wolderwijd. De ploeg uit Zeewolde is zeker niet onbekend voor ons vlaggenschip en in het verleden waren dat altijd zware wedstrijden. Wolderwijd kwam echter met een jonge, frisse ploeg aanzetten waardoor het van te voren niet te voorspellen was hoe deze wedstrijd zou verlopen. Met een strakblauwe hemel en genoeg supporters zat de sfeer er op sportpark Tuilland goed in!

KCD begon niet helemaal lekker aan de wedstrijd. Er werd goed gekorfbald maar een terugkerend thema bij ons eerste is dat het in periodes moeilijk tot scoren komt. Zo gebeurde dit ook tegen Wolderwijd en zo werd door hen als eerst de korf gevonden. Het duurde bijna tien minuten voor KCD antwoord kon geven maar er werd goed verdedigd en dus stond het na tien minuten 1-3. Pas toen begon het te lopen bij de ploeg uit Doorn. Wolderwijd wist zijn twee punten voorsprong vast te houden tot de 4-6 maar daarna ging de wedstrijd erg gelijk op. KCD gaf heel veel druk waardoor Wolderwijd niet heel veel kansen kreeg maar deze kansen werden wel goed benut. KCD had daar en tegen genoeg ruimte maar geen geduld om de juiste kans uit te spelen. Daarnaast ontbrak ook de scherpte om 100 procent kansen, zoals stippen en doorloopballen, af te ronden. Toch wist KCD aan het einde van de eerste helft iets los te komen van Wolderwijd en kon er met een stand van 10-8 gerust gaan worden.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste helft geëindigd was. KCD had enorm veel kansen nodig om te scoren en zo lukte het niet om een gat te slaan. Pas na tien minuten in de tweede helft lukte het KCD om efficiënter te worden en liep de ploeg op rap tempo weg van Wolderwijd. Binnen vijftien minuten werd de stand van 12-11 naar 17-11 uitgebreid en was de wedstrijd in principe gespeeld. Ondertussen werd het spel ook steeds harder en liet KCD zich daar teveel door afleiden waardoor Wolderwijd nog even naar 19-15 kon komen. Maar de ploeg uit Doorn herpakte zich en met nog twee snelle doelpuntjes in de slotfase klonk het eindsignaal en viel er op het scorebord een eindstand van 21-15 te lezen. Zo kan KCD terugkijken op een mooie wedstrijd en bleven de punten uiteindelijk verdiend in Doorn.