Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

In de persconferentie van afgelopen maandag zijn er de nodige maatregelen benoemd; wat dat voor ons direct betekent, is afgelopen week al op de site bekend gemaakt. Maar in onze bestuursvergadering van afgelopen donderdag kwamen er nog wel een paar dingen langs die invloed hebben op het reilen en zeilen binnen KCD.

· Rik had aangekondigd begin van het seizoen met de ouders van de jeugdleden om tafel te willen; een online meeting is daar niet erg voor geschikt en daarom wordt dit voornemen voor enige tijd uitgesteld.

· Begin november wilden we met de commissies gezamenlijk vergaderen (zoals ook vorig jaar); ook dat zal vermoedelijk niet gaan lukken. We kijken of het dan allemaal bilateraal gaat, maar vinden een gezamenlijke meeting erg waardevol. We kijken wat er mogelijk is.

· Zaterdag a.s. mag er geen publiek op het veld. Er zijn maar enkele mensen op het veld naast de teams, coaches en scheidsrechter. Natuurlijk is er de coronacoördinator. Een scheidsrechter- en/of trainersbegeleider mag aanwezig zijn. Verder zullen er weer wedstrijden gestreamd worden. Daar is ook iemand voor nodig. Verder zijn er maximaal nog twee mensen op het veld om zaken soepel te laten verlopen, een handje te helpen met materiaal en om bij ongelukken ondersteuning te geven. In die laatste rol (EHBO-light) zullen we enkele ouders benaderen om de dag goed door te komen. Tenslotte mogen er enkele ouders van de tegenpartij zijn die kinderen hebben gebracht.

· Maximaal 45 minuten voor aanvang van de wedstrijd mag een team/begeleiding aanwezig zijn.

· Als je dus wat mensen op het veld ziet: ze hebben allemaal een rol. We kijken hoeveel wedstrijden we kunnen streamen. Uiteraard zal dat om het eerste gaan in de topper tegen Thor, maar de kampioenswedstrijd van de D staat ook op ons wensenlijstje!

Hopelijk heeft iedereen begrip voor wat we moeten doen. Leuk is het niet, maar het is even niet anders. Als dingen beter/handiger kunnen, laat het ons weten maar weet dat ons uitgangspunt is dat we de regels deze weken strak hanteren.

Het Bestuur