Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

In deze onzekere tijden was het fijn wanneer de zaterdag weer aanbrak. Even wat ontspanning te midden van de coronacrisis door middel van een heerlijke korfbaldag. Helaas is dit sinds vorige week verleden tijd geworden. Door toenemende besmettingen mag er geen publiek meer aanwezig zijn op het veld en is de sfeer die we juist weer zo mooi hadden opgebouwd weer weg. Het regenachtige weer wat er ook nog bij komt kijken helpt ook al niet mee. Misschien wordt er daarom ook minder naar zaterdag uitgekeken dan voorheen. Want wat valt er verder nog te doen behalve je eigen wedstrijdje spelen? Verrassend veel dus! Onze korfbalvereniging en zijn vrijwilligers hebben tijdens deze crisis nooit stil gezeten. In maart en april werden er al leuke streams georganiseerd met de pubquiz en een kampioenshuldiging en ook nu is er weer een mooie oplossing voor het gemis van de supporters verzonnen: een livestream van de wedstrijd! Vorige week werden de wedstrijden van het eerste en tweede al op die manier uitgezonden en werd daar veel naar gekeken. Deze week speelt iedereen thuis en wordt het aantal livestreams uitgebreid. Van bijna alle teams wordt de wedstrijd of een deel daarvan uitgezonden. Het is dan ook een mooi programma.

Om 10.00 uur speelt onze B1 een derby tegen Dalto B3. Een moeilijke wedstrijd want Dalto staat ongeslagen bovenaan met een doelsaldo van maarliefst 56. In de uitwedstrijd verloor KCD met 18-4. Maar laat je daar niet door afschrikken! Onze eerstejaars B laten momenten van leuk korfbal zien en er zit een stijgende lijn in hun spel. Wie weet kunnen ze het Dalto opeens moeilijk maken en resulteert dat in een spannende wedstrijd die je gewoon vanaf je bank kunt bekijken!

Om 11.15 uur wordt de eerste helft van KCD A1 tegen Viking A1 uitgezonden. Ook onze A1 heeft een lastige, ongeslagen tegenstander. De A1 draait op het veld nog niet zo heel lekker en het zou dus fijn zijn als ze deze laatste wedstrijd nog punten konden pakken. Normaal gesproken zou de oproep dan ook zijn om ze heel hard aan te komen moedigen, maar dat kan helaas niet. Toch kunnen ze live op het veld zien hoeveel mensen er kijken, en als dat er nou eens een heleboel zouden zijn dan voelen ze de steun van de supporters alsnog. Misschien kunnen we de ploeg op die manier naar een gewenst resultaat helpen.

Dan start er om 12.00 uur een echte kampioenswedstrijd. KCD D1 krijgt Soesterkwartier D2 op visite. Beide teams zijn nog in de race om het kampioenschap op deze laatste wedstrijddag. KCD staat één puntje boven Soesterkwartier dus bij gelijkspel of winst is het feest. Maar Soesterkwartier zal vast ook scherp uit te startblokken komen want als zij winnen gaat de taart naar hen. Een echte kraker dus!

Dan de beurt aan de senioren. Om 12.40 uur speelt KCD 4 tegen Koveni 3. Ook KCD 4 kan de virtuele steun goed gebruiken. De ploeg staat onderaan en zal zijn laatste wedstrijd graag met winst willen afsluiten. De wedstrijd is dan misschien geen echte kraker zoals bij de D1, maar de trukendoos wordt regelmatig opengetrokken door de ploeg waardoor de wedstrijden erg vermakelijk kunnen zijn.

Om 14.00 uur wordt het tweede gefilmd tegen DVO 6. Ons tweede doet nog mee aan het kampioenschap en heeft hierna nog één wedstrijd te gaan voor we de zaal weer in mogen. De ploeg staat gelijk met SGV 2 en heeft de overwinning dus nodig om alles in eigen hand te houden. KCD 2 laat mooie wedstrijden zien met leuk korfbal en deze wedstrijd is dan ook zeker een aanrader om even te kijken!

Dan ons vlaggenschip. Ook voor KCD 1 staat een kraker gepland. Thor uit Harmelen komt op bezoek en zij staan twee punten onder ons eerste, dat nu alleen bovenaan staat. Dat wil de ploeg natuurlijk graag zo houden en dus is winst cruciaal. Bij verlies komt de ploeg namelijk niet alleen gelijk met Thor maar kan ook Arena ernaast komen. Om deze wedstrijd te winnen zal KCD nu echt eens scherp moeten beginnen, iets wat de afgelopen weken niet lekker gaat. En zeker nu het langs de lijnen zo stil is, zal het moeilijk worden. Maar wat de uitslag ook wordt, het belooft een mooie wedstrijd te gaan worden. Om 15.30 uur start de stream en hopelijk zorgt onze steun op afstand er voor dat KCD scherp uit de startblokken komt en alleen op de eerste plek blijft staan!

De slotwedstrijd van de dag is van KCD 3 tegen SKF 7. KCD staat onderaan en moet tegen de nummer twee, maar in deze poule zegt dat niets. Want SKF staat slechts twee punten boven KCD dus er zijn zeker kansen. Hoe mooi zou het zijn om deze dag af te sluiten met winst?

En dat is dan de korfbalzaterdag. Normaal gesproken zou deze worden afgesloten met een heerlijk KCD-eetcafé, maar helaas zullen we die hamburgers toch echt in onze eigen keuken moeten bakken. Toch biedt deze zaterdag wel het KCD-gevoel waar we allemaal naar verlangen. En als we allemaal even volhouden en goed op onszelf en elkaar blijven letten, mogen we misschien straks in het voorjaar wel weer met zijn allen op het veld zijn!