Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Voor de jeugd gaan we het sporten bij KCD weer mogelijk maken binnen de huidige regels. Helaas is dit voor de senioren nog te complex en past het samen sporten niet binnen de tendens van de huidige lockdown. Omdat we toch graag zien dat elke KCD-er in beweging blijft en het belangrijk is om dit samen te doen zonder fysiek bij elkaar te kunnen zijn willen we een KCD groep aanmaken binnen in de app “Ommetje” van de hersenstichting. Misschien heb je er al van gehoord. Binnen deze app starten we een gezamelijke wandelcompetitie waarbij je punten kunt verzamelen. Je krijgt al punten bij een ommetje van minimaal 20 minuten. Door extra vroeg te lopen, extra snel of elke dag kan je ook nog extra punten verdienen

Als we dit als KCD gezamenlijk doen kunnen we elkaar motiveren om dagelijks een Ommetje te maken. Hierdoor kunnen we op een leuke manier samen bewegen in de vorm van een wandeling zonder dat we op dit op de dezelfde locatie doen.

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.

Je kunt de app downloaden in de appstore of via google play (zie ook: https://www.hersenstichting.nl/ommetje/). We starten de KCD wandelcompetitie aanstaande zaterdag 23 januari. De teamcode zal vrijdag avond 22 januari op de site komen zodat jezelf kan toevoegen aan de KCD wandelcompetitie.

Tot zaterdag in de Ommetje app!