Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Vindt jij ook dat KCD de titel van club van het jaar wel verdient heeft? Stem op ons via: www.clubvanhetjaar.nl/clubs. Zoek op ‘KC Doorn’ als lid van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond.

Waarom wij deze titel verdienen?

Onze club wordt ‘Club van het Jaar’, omdat er een enorme verbondenheid is. Juist in ‘Corona tijd’ is er regelmatig online veel activiteit, veel aandacht voor elkaar en veel contact. Clubquizzen voor jong en oud, webcams voor de toeschouwers als er wél gespeeld mocht worden, een online huldiging voor de kampioensteams waaronder het eerste, een blijf in je eigen huis/tuin jeugdkamp waarbij alle benodigdheden voor de activiteiten thuis gebracht werden en al die activiteiten ‘samen’ online werden gedaan.

Net voor de zomervakantie konden we nog even afsluiten met een korfbal parcours en schottoernooi, anderhalve meter proof, extra feestelijk werd het doordat onze hoofdsponsor (De Wensput) voor poffertjes en pannenkoeken zorgde. Een selectielid zorgde voor bootcamps voor al onze jeugdleden zodat iedereen fit kon blijven, ook al mochten we niet samen korfballen. Wekenlang deden we opdrachten waarmee we hints kregen die ons naar een verstopte cryptex konden leiden, we schreven een sinterklaaslied, bakten taart, knutselden een stoomboot en gingen (soms op de verkeerde plek 😉 ) op zoek, om de cryptex als eerste te vinden. Onze vereniging kent een ledengroei van meer dan 20%, ongekend in deze tijd.

Onze hoofdsponsor brak het contract open om het te verlengen en uit te breiden, hiermee kunnen we mooie activiteiten voor onze jeugd organiseren. We kregen het aanbod een project in te dienen waarvoor we mogelijk gesponsord konden worden. Uit meer dan 70 aanvragen werd onder andere onze aanvraag toegewezen. Waarom? Omdat we een plan ingediend hebben waar we de jeugd uit ons hele dorp mee kunnen dienen. Natuurlijk dragen wij daar als vereniging ook zelf een steentje aan bij. Al deze activiteiten werden spontaan georganiseerd door leden van onze vereniging, om zo toch ‘samen’ te kunnen zijn.

Kortom, een jaar om nooit te vergeten, waarbij ook géén enkel lid werd vergeten!