Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Al enkele jaren komt KCD met 1 wedstrijdklasse team uit in de 4e klasse. Hoewel vaak bovenin wordt meegedraaid en zelfs een aantal kampioenswedstrijden zijn gepasseerd is was het nog niet gelukt om de 3e klasse te bereiken. Begin vorig korfbaljaar was de moed echter weer hoog en werd ook KCD 2 toegevoegd aan de strijd door dit team ook in te schrijven voor de wedstrijdklasse. Beide teams begonnen erg sterk aan hun jaar en de hoop begon weer te groeien. Zou het dit jaar lukken?

Dat antwoord bleef ons schuldig door inmiddels bekende redenen. Met zowel KCD 1 als KCD 2 op eerste positie in hun poule kwam het seizoen ten einde. De korfbalsport werd teruggebracht naar alleen trainen, de competitie werd vergeten en de focus richtte zich op het volgende korfbaljaar. Toch is er ook een lichtpuntje aan het eind van de lange ‘corona’tunnel.

Door het onafgemaakte seizoen van afgelopen jaar is er veel veranderd binnen de korfbalpoules en indelingen. Waar normaal promoties en degradaties de toon gaven voor het opvolgende jaar was dat nu moeilijk te bepalen. Uit een waarschijnlijk erg ingewikkelde puzzel van de korfbalbond kwam de volgende oplossing naar voren. De best presterende teams krijgen de keuze of ze gepromoveerd willen worden naar een hogere klasse. Gezien onze selectieteams een (kort) jaar hadden om trots op te zijn kregen ook zij deze keuze.

Daarom mogen wij nu trots zeggen dat onze selectieteams beide een klasse omhoog gaan. KCD 1 zal uitkomen in de 3e klasse en KCD 2 zal zich gaan bewijzen in de reserve 3e klasse. Voor beide teams een echte uitdaging. Maar na zo lang geen competitie maakt dat de sport wellicht alleen nog maar spannender. Alle aanmoediging zal in ieder geval nodig zijn. Vanaf 28 augustus beginnen de oefenwedstrijden en op 11 september de officiële competitie. We kijken er al naar uit om iedereen te mogen verwelkomen met leuk korfbalspel.

Tot snel in de 3e klasse!