Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Zonder goed materiaal kom je als club niet ver. Ballen, korven, palen: ze moeten er in voldoende mate zijn en ook nog eens in goede staat. We hebben momenteel prima spullen. Ze kosten een vermogen, maar we doen er lang mee. Dat kan alleen als we er met elkaar goed voor blijven zorgen. Daarom even aandacht voor een paar dingen.

Palen, verlengstukken van palen en korven passen in principe bijna allemaal op elkaar (alleen de wedstrijdpalen hebben eigen korven: die zijn wat donkerder geel en bestickerd). Dat gaat, als je de zaak recht op elkaar zet, moeiteloos. Lukt dat niet, ga er dan niet als een dolle op beuken, maar probeer het nog een keer met een nieuwe, rechte insteek. Of pak een andere korf of paal. Bedenk dat als je iets met geweld in elkaar zet, je het ook met geweld uit elkaar moet trekken.

Verder een verzoek aan de trainers om het aantal ballen dat het veld opkomt, ook weer terug te leggen in de ballenbak. De viertjes zitten in een apart net. De drietjes idem.

Er zijn voldoende ballen; jaarlijks kijken we of vervanging/aanvulling nodig is.

Verder zijn er trainingshesjes om te gebruiken bij wedstrijdjes. En we hebben natuurlijk ook nog de mooie blauwe reserveshirts voor senioren als we op visite gaan bij een ploeg in een groen shirt.

Dan zijn er tegenwoordig ook twee speciale schotkorven (kleiner dan de normale) om een beter schot te krijgen: leuk om op training te gebruiken. Je moet minder plat schieten om hierop te kunnen scoren (is ook lekkerder afvangen…).

Tenslotte hebben we voor de Kangoeroes allerhande spelmaterialen. Uiteraard mogen die ook door andere groepen gebruikt worden.

Gebruik de spullen met zorg. En als er iets stuk gaat (kan altijd gebeuren tenslotte), meld het dan direct aan secretariaat@kc.doorn.nl

Het Bestuur