Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag voelde toch als een speciale dag. Niet alleen omdat er sinds bijna een jaar weer voor het eerst een competitiewedstrijd op de planning stond, maar ook omdat dit de start van een seizoen in de derde klasse markeerde. KCD mocht op bezoek bij HKC in Utrecht en het was al bekend dat dit een lastige pot zou worden. Op voorhand lijkt HKC namelijk een titelkandidaat te zijn en KCD stapte dan ook met gezonde spanning het veld op.

HKC startte scherp en KCD leek even overdonderd te zijn. Er werd op hoog tempo gespeeld en verdedigend gaf de ploeg uit Utrecht veel druk. Het duurde dan ook even voor KCD zijn eerste goede aanvallen draaide. HKC speelde daarentegen goede aanvallen en vond regelmatig de korf. De ploeg uit Doorn creëerde weinig en de kansen die er waren gingen er niet in. Pas na een kwartier wist KCD de korf te vinden en stond het 5-1. De hoop was dat dit het scoren op gang zou brengen maar niets was minder waar. In die fase verdedigde KCD wel wat beter waardoor HKC minder snel weg liep maar het duurde tot het eind van de eerste helft voor de ploeg uit Doorn er nog eentje wist te scoren: 7-2. Helaas scoorde HKC vlak voor rust nog gauw twee keer en zochten de ploegen met een stand van 9-2 de kleedkamers op.

Na rust leek KCD even op te leven door snel twee keer te scoren. Zou het de ploeg toch lukken om in de buurt te komen? Helaas stokte het na die twee goals gelijk weer en kon HKC uitlopen naar 12-4. Hoewel de ploeg uit Doorn hard zijn best bleef doen en met meer strijdlust uit de kleedkamer was gekomen, had het weinig effect op de wedstrijd. Na elk Doorns doelpunt volgden er direct een of twee goals van Utrechtse kant en KCD had er weinig tegenover te zetten: 15-7. In de laatste fase van de wedstrijd liep HKC nog verder uit naar 18-7 maar met een doelpunt van KCD in de laatste minuut werd de eindstand 18-8.