Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag speelde KCD zijn eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Reehorst’45 uit Ede. Het stond vast dat dit een moeilijke pot zou gaan worden. Reehorst leek op papier een titelkandidaat en had de week ervoor heel wat meer doelpunten gemaakt dan ons eerste. Voor KCD was het dan ook zaak om deze week in ieder geval mee te blijven scoren om de wedstrijd spannend te houden, iets wat bij HKC de week ervoor niet lukte. Het weer werkte in ieder geval mee op deze zonnige nazomerdag en met genoeg supporters langs de lijn waren bij aanvang alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd aanwezig.

KCD begon scherp aan de wedstrijd en de ploeg straalde duidelijk uit dat er niets gratis weggegeven zou worden. Er werd verdedigend goede druk gegeven en er werden mooie aanvallen uitgespeeld. Toch duurde het even voor de score op gang kwam en bleef het dus spannend of KCD deze week wel de korf met regelmaat zou gaan vinden. Door de goede verdedigende druk kon Reehorst echter ook nog geen doelpunten maken en was het dus KCD die na ruim vijf minuten de score opende. Daarna ging het snel en begon de wedstrijd pas echt. KCD pakte een 2-0 voorsprong maar dit werd gauw omgedraaid door Reehorst naar een 2-4 achterstand. De thuisploeg bleef echter rustig en bracht de stand weer in evenwicht: 4-4. Ongeveer tien minuten voor het einde van de eerste helft pakte KCD weer zijn eerste voorsprong en moest Reehorst in de achtervolging. Maar de ploeg uit Doorn had alle controle over de wedstrijd en hield de voorsprong tot de rust keurig vast: 9-8.

Eigenlijk veranderde het beeld na rust nauwelijks. KCD speelde net zo sterk als voor rust en Reehorst had moeite om goede aanvallen neer te zetten. In deze fase was de thuisploeg vooral in de rebound een stuk sterker en werd elk eerste schot van Reehorst gelijk afgevangen. Hierdoor lukte het KCD om de voorsprong uit te breiden naar eerst twee en later zelfs drie doelpunten: 13-10. De ploeg uit Ede was echter te sterk om een echt gat te kunnen slaan en bleef dus in het kielzog van de groen-witten. Een kwartier voor tijd maakte KCD het zichzelf nog even lastig. 14-11 werd 14-12 en later maakte Reehorst ook nog de dertiende. De ploeg uit Doorn had in die fase al tien minuten niet gescoord en langs de kant werd voorzichtig de mogelijkheid uitgesproken dat we het misschien wel eens weg konden gaan geven na zo’n goede wedstrijd. Reehorst begon echter heel gehaast spelen in de slotfase terwijl KCD heel volwassen de wedstrijd uitspeelde. Er werd goed gezocht naar de juiste kans en dat werd spel werd uiteindelijk beloond: 16-13. Zo pakte KCD zeer verrassend maar ook zeer verdiend de eerste punten van de competitie en mag er met trots teruggekeken worden naar deze wedstrijd.