Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag reisde ons eerste naar Soest om tegen het niet onbekende Eemvogels te spelen. Met name in de zaalcompetities van de laatste jaren zat Eemvogels in een poule met KCD. Dit waren vaak wisselende wedstrijden waarbij regelmatig gewonnen werd door de Doornse ploeg maar ook door Eemvogels. Kijkend naar de eerste twee wedstrijden van dit seizoen was KCD op papier de favoriet. De ploeg uit Soest had nog niet gewonnen en KCD had twee punten overgehouden aan de duels tegen de twee koplopers. Maar ons eerste presteert zoals eerder gezegd wisselend tegen de Eemvogels dus moest er met alle scenario’s rekening gehouden worden. 

KCD startte niet onscherp aan de wedstrijd maar straalde ook niet de power uit van de week ervoor. Er werd goede verdedigende druk gegeven maar desondanks kwam Eemvogels snel op 2-0. De ploeg uit Doorn kwam scorend moeilijk op gang, iets wat inmiddels een terugkerend thema lijkt te zijn. Door de goede druk van Doornse kant kon Eemvogels niet uitlopen naar een grotere voorsprong, maar het duurde tien minuten voor KCD twee doelpunten had gemaakt. Zo moest de ploeg dus in de achtervolging en dat kostte veel energie. De eerste helft was verder weinig spetterend met aan beide kanten veel korte aanvallen en een hoop fouten waardoor de bal weer naar de andere ploeg ging. Heel even leek KCD de achterstand goed te maken door de 6-6 te maken maar Eemvogels reageerde gelijk met drie doelpunten in drie minuten. KCD wist voor rust alleen nog een stip te scoren en dus werden de kleedkamers opgezocht met een stand van 9-7. 

Na rust was het zaak dat KCD net zo hard bleef knokken maar zichzelf nu ging belonen met doelpunten. Dat leek even te lukken want binnen een paar seconden was het raak: 9-8. Maar de ploeg viel gelijk weer even stil en ook Eemvogels kwam niet tot doelpunten. Ondertussen kwamen frustraties aan beide kanten naar boven en werd er heel fysiek gespeeld. Pas na bijna tien minuten vond Eemvogels de korf maar daar had KCD dit keer wel gelijk antwoord op. Blijkbaar was het harde spel nodig om weer een wedstrijd te creëren want vanaf die tiende minuut gingen beide ploegen gelijk op. Zo werd het 11-11 en iets later stond er 13-13 op het scorebord. Toch lukte het KCD niet om zelf de voorsprong te pakken en bleef het dus een kwestie van achtervolgen. Twee minuten voor tijd liep Eemvogels uit naar 15-13 en leek het er dus even op dat KCD alsnog zou verliezen. Maar door nog twee goede aanvallen in de laatste minuut kwam KCD toch nog langszij: 15-15. Zo won de ploeg uit Doorn uiteindelijk toch nog een punt in Soest.